Лилия Стефанова

Лилия Стефанова
Категория:български певци
Професия:певица
Родена:22.03.1990 г. в Благоевград
Зодия:зодия Овен
Баща ѝ е свещеник, а майка ѝ - секретар на църковно настоятелство. Те са хората, които я насочват към музиката и я записват да пее в детски хор.

Средното си образование Лилия получава в училище с музикална паралелка, в родния си град, с профил народно пеене. След това завършва Музикална академия "Музикални хоризонти" в Гърция. Към 2013 г. следва в Националната музикална академия, профил джаз и поп пеене.

Лили се занимава с пеене от 11-годишна. Работила е в различни клубове и пиано барове в Благоевград и София. Когато е била в 8 клас, издава първия си самостоятелен албум на CD и DVD - "Мари моме" като CD-то се състои от 11 песни, а DVD-то от 9 песни.

През 2011 г. се явява на кастинг в риалити шоуто Гласът на България, излъчващо се по bTV, с песента "Обещай ми любов". Тя преминава на втория етап и е избрана от Ивана - нейният "треньор" и става част от нейния отбор. На втория етап "Вокалните двубои" тя отпада, след като се състезава с Мариам Мовесян, като заедно трябва да пеят песента "Son Of A Preacher Man". Ивана избира Мариам Мавесян да продължи в третия етап на шоуто и Лилия отпада. Продуцентите на предаването - Seven-Eight Production и Слави Трифонов я канят да се присъедини в Ку-Ку бенд и оттогава тя е вокал в групата.

Мнения за Лилия Стефанова


 

Други български певци
Днес е 12.08.2020 г.

На тази дата са родени: Захари Бахаров, Иван Звездев, Цветан Василев, Емил Костадинов, Станислав Сланев - Стенли, Димитър Якимов, Васил Димитров, Мира Добрева

Годишнина от смъртта на: Саша Попов - 44 години (1976 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

С участието си на турнира в Трабзон (последната олимпийска квалификация за зона Европа) той успява да се класира за единственото останало място за летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.
вижте за кой се отнася друго