Димитър Желязков

Димитър Желязков
Име:Димитър Желязков
Категория:български бизнесмени
Псевдоним:Митьо Очите
Роден:19.09.1972 г. в Несебър
Зодия:зодия Дева
Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е първият, който се призна за шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици у нас.

Смята се за една от водещите фигури в подземния свят. "Кариерата" му започва като охранител, свързан със силовата групировка ВИС. Влиянието на Очите е най-силно по Черноморието, където името му неведнъж е замесвано в скандали между подземните групировки. През ноември 2001 г. при атентат в Несебър е взривена колата му. Загиват съпругата му, брат ѝ и бодигардът им. Димитър Желязков има няколко присъди. През 2012 г. излезе на свобода след като излежа близо 5 години в затвора за ръководене на организирана престъпна група.

Официално Митьо Очите се занимава с бизнес, има множество фирми, регистрирани на негово име. Баща е на три деца - две момичета от първата си съпруга и едно от момче от настоящата. Желязков е известен с репликата си в края на всяко дело срещу него: "Циркът свърши! Хайде да си ходим!".

Мнения за Димитър Желязков


 

Други български бизнесмени
Днес е 31.05.2020 г.

На тази дата са родени: Ева Георгиева - EVA, Чавдар Джуров

Годишнина от смъртта на: Петър Младенов - 20 години (2000 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

На 20 август 1999 година е открит паметник на актьора в родния му град Бургас. Част от средствата са набрани чрез благотворителна изложба, специално организирана за случая.
вижте за кой се отнася друго