Божидар Лукарски

Божидар Лукарски
Име:Божидар Цецов Лукарски
Категория:български политици
Професия:политик и юрист
Роден:23.06.1972 г. в Перник
Зодия:зодия Рак
Божидар Лукарски завършва Националната гимназия за древни езици и култури в София през 1991 г. През 1996 година завършва специалност "Право" в СУ "Св. Климент Охридски".

Главен експерт юрисконсулт, дирекция "Правна" Агенция за приватизация / Агенция за следприватизационен контрол през периода 1998-2002 г.

През 1999 г. става член на СДС.

През периода 2002-2003 става главен секретар на район Младост, Столична община, а след това (2003-2007) заместник кмет на район Младост, Столична община. През 2008 година става адвокат на свободна практика към Софийската адвокатска колегия.

В периода от 2010 до 2013 година е председател на Контролния съвет на СДС.

На XXI-та Национална конференция на СДС, проведена на 6 юли 2013 година, е избран за председател на партията. Той е избран с 392 гласа от делегатите в битка с още трима кандидати. Иван Сотиров получава 263 гласа, Детелина Симеонова - 17 гласа, а Драго Михалев - 14 гласа.

След приключване на изборния ден на 5 октомври 2014, вестник 24 часа публикува интервю с Лукарски, в което той е цитиран да казва, че условието Бойко Борисов да не е премиер е било "трик за вдигане на нашия електорат". Няколко часа по-късно, по време на пресконференцията на Реформаторски блок, Лукарски заявява че не е бил цитиран правилно и не е използвал думата "трик". На следващия ден, вестник 24 часа публикува аудио файл от интервюто, който потвърждава оригиналния цитат. Тези събития доведоха до остри реакции в социалните медии, където потребители изказаха мнение, че Лукарски трябва да се извини публично или да си подаде оставката като председател на СДС. В поредно интервю, отново публикувано във вестник 24 часа, Лукарски коментира тези критики с репликата "Оставката ми я искат единици във фейсбук, които не са нито орган на СДС, нито на Реформаторския блок. Единственото, което могат да искат, е оставката на жена си вкъщи".

Мнения за Божидар Лукарски


 

Други български политици
Днес е 10.08.2020 г.

На тази дата са родени: Даниел Вълчев, Георги Стайков, Стефка Оникян, Асен Селимски, Емануил Йорданов

Годишнина от смъртта на: Хаджи Димитър - 152 години (1868 г.)
Владимир Смирнов - 20 години (2000 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

На 20 август 1999 година е открит паметник на актьора в родния му град Бургас. Част от средствата са набрани чрез благотворителна изложба, специално организирана за случая.
вижте за кой се отнася друго