Валентин Николов

Валентин Николов
Име:Валентин Алексиев Николов
Категория:български политици
Професия:политик
Роден:09.08.1971 г. в Габрово
Зодия:зодия Лъв
Валентин Николов е депутат от партия ГЕРБ в 41-вото и 43- тото Народни събрания. Избран за мажоритарен депутат от 23-и избирателен район - София 1. Валентин Николов е в щаба на Генерал Бойко Борисов за избор на Кмет на град София през 2005 година. Учредител е на гражданско движение ГЕРБ. Учредител е на Политическа Партия ГЕРБ на 03 декември 2006 година. От 16 февруари 2011 г. е заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ. От 30 юли 2009 г. до 1 юни 2011 г. е член на Комисията по икономическата политика, енергетиката и туризма, а от 22 октомври 2009 г. до 20 януари 2010 г. е член на Комисията по бюджет и финанси. На 2 септември 2010 г. отново е приет като член на Комисията по бюджет и финанси. На 1 юни 2011 г. става заместник-председател на Комисията по икономическата политика, енергетиката и туризма. Оттогава е и член на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. Валентин Николов е заместник-председател на Групата за приятелство България-Виетнам. Членува в Групата за приятелство България-Испания, България-Китай, България-Куба, България-Мароко, България-Мексико, България-Норвегия, България-Португалия, България-САЩ, България-Тайланд, България-Унгария и България-ЮАР. По професия е инженер. Говори английски език и руски език. В 43-тото Народно събрание е заместник-председател на Комися по Енергетика, член на Комисия по наблюдение на ДКЕВР.

Николов е запален моторист. Страстта му към моторите идва от баща му, който го е возил на Балкан. Сега той кара чопър Хонда Шадоу, с който ходи по събори на мотористите. Именно защото е моторист, той разбира проблемите на мотористите. За решаването на един от тях има личен принос. Заедно с колеги депутати в НС издейства да се промени Кодексът за застраховането и сега превозни средства като мотори, мотоциклети и кемпери могат да плащат сезонна застраховка гражданска отговорност, а не целогодишна. Той се надява да може да продължи да работи за каузата на мотористите, защото остава нуждата от повече мерки за безопасност като гумени предпазители на мантинелите, повече паркоместа за мотори и др.

Всяка свободна секунда Валентин прекарва със семейството си. Има дъщеря и двама внуци. Обичат да пътуват много, особено до Рупите. Чете много, и за Ванга и философска литература.
Малко известен факт е, че Валентин Николов е член на сдружението на съвременните български воeводи "Пазители на българщината". На патриотичните сбирки той обикновено взима и съпругата си и големия си внук Виктор, който е на 3 години. "Надявам се, да възпитам в него обич към България, към нейните традиции и национален дух", признава Николов.

Мнения за Валентин Николов


 

Други български политици
Днес е 13.08.2020 г.

На тази дата са родени: Андрей Слабаков, Рашко Атанасов, Михаил Белчев, Леа Иванова, Владислав Виолинов

Годишнина от смъртта на: Трайко Китанчев - 125 години (1895 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Нейна слабост са модата и дрехите. Обича да е стилно облечена и да изглежда добре.
вижте за кой се отнася друго