Калин Терзийски

Калин Терзийски
Име:Калин Терзийски
Категория:български писатели
Професия:поет, писател и сценарист
Роден:22.03.1970 г. в София
Зодия:зодия Овен
Завършил е Националната природоматематическа гимназия в София. След отбиване на двугодишна военна служба в Гранични войски, през 1990 г. записва медицина във Висшия медицински институт - София, където завършва през 1996 г., след което специализира психиатрия до 2000 г. По това време работи и като дърводелец, анкетьор, санитар и медицинска сестра.

В първите четири години след завършването си работи като психиатър във втората по големина психиатрия в България - Държавна психиатрична болница "Свети Иван Рилски" в кв. Курило, Нови Искър. Успоредно с това започва да пише за вестници и за списанията "SAX", "Егоист", "Клуб М", "Ева", "Едно", "Night life".

През 2000 г. напуска работата си на лекар и се отдава изцяло на писането. Работи като сценарист в телевизии и радиа. От 1996-а до 2010-а работи като сценарист в предаванията: "Квартал", "Лица", "Каналето" (БНТ), "Досиетата Хъ" (Дарик радио), "Шаш", "Пълна лудница". През 2003 участва в провеждането на обществените експерименти на Мартин Карбовски.

През март 2010 г. учредява, заедно с група водещи сценаристи, Сдружение на българските телевизионни сценаристи (СБТС). Учредител е и на Асоциация на писателите в България.

Мнения за Калин Терзийски


 

Други български писатели
Днес е 21.11.2019 г.

На тази дата са родени: Косьо Самоковеца, Христо Бисеров, Крум Зарков


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Вярваща християнка, но толерантна към всички религии, с изключение на сектите.
вижте за кой се отнася друго