Виктория Терзийска - Вики

Виктория Терзийска - Вики
Категория:български певци
Лицето на българската поп-рок група `Мастило` е Виктория Терзийска. За известно време през 1998 г. Вики е била вокал на група `Спринт`, но от 1999 е вокалистка на Мастило. Освен като вокалистка, Вики става известна и като водеща на музикалната класация `Форте` по БНТ. 

Вики е и текстописец на Мастило, зодия Телец, родена на 3.05.1979 г. Дамата на групата е с едни гърди напред и по отношение на образованието, защото може да се похвали не с едно, а с две висши. След като завърши Журналистика в Софийския университет Св. Климент Охридски Вики сбъдва и мечтата на родителите си юристи и в момента учи Право в същия университет. Независимо от това обаче музиката е единственото нещо, което истински и дъблоко вълнува изпълнителката. Вики признава, че се чувства страхотно в компанията на останалите четирима млади и талантливи мъже членове на групата. Когато е на сцената пък тя се зарежда с огромни количества позитивна енергия, за което е благодарна на многобройните фенове на Мастило. 

Групата е създадена през 1999 г. в София и тя е сред най-успешните български поп-рок групи. За това недвусмислено говори фактът, че имат зад гърба си вече 9 годишна история. Най-големите хитове на Мастило са пилотният сингъл `В двореца съм сама` и песните `Моите кафеви очи` и `Онова момиче`, подкрепени от парчетата `Така приятно е със тебе`, `Памуковите облаци`, `Малките неща`.

През февруари 2006 г. група Мастило издаде третия си албум - `Ела до мен`. Едноименнният пилотен сингъл успешно се нареди в плейлистите на родните радиостанции, както в български, така и в английски вариант.

Мнения за Виктория Терзийска - Вики


 

Други български певци

11   16
Кали
16   24
ГлорияДнес е 17.01.2020 г.

Имен ден имат: Андон, Антоан, Антоанета, Антон, Антонина, Антония, Донка, Донко, Дончо, Тони, Тонка, Тончо, Тоньо, Тоня, Тотьо, Тотка

Годишнина от смъртта на: Атанас Далчев - 42 години (1978 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Заедно с Максим Ставински са първите българи, които печелят медал на световно първенство по фигурно пързаляне.
вижте за кой се отнася друго