Виктория Терзийска - Вики

Виктория Терзийска - Вики
Категория:български певци
Лицето на българската поп-рок група `Мастило` е Виктория Терзийска. За известно време през 1998 г. Вики е била вокал на група `Спринт`, но от 1999 е вокалистка на Мастило. Освен като вокалистка, Вики става известна и като водеща на музикалната класация `Форте` по БНТ. 

Вики е и текстописец на Мастило, зодия Телец, родена на 3.05.1979 г. Дамата на групата е с едни гърди напред и по отношение на образованието, защото може да се похвали не с едно, а с две висши. След като завърши Журналистика в Софийския университет Св. Климент Охридски Вики сбъдва и мечтата на родителите си юристи и в момента учи Право в същия университет. Независимо от това обаче музиката е единственото нещо, което истински и дъблоко вълнува изпълнителката. Вики признава, че се чувства страхотно в компанията на останалите четирима млади и талантливи мъже членове на групата. Когато е на сцената пък тя се зарежда с огромни количества позитивна енергия, за което е благодарна на многобройните фенове на Мастило. 

Групата е създадена през 1999 г. в София и тя е сред най-успешните български поп-рок групи. За това недвусмислено говори фактът, че имат зад гърба си вече 9 годишна история. Най-големите хитове на Мастило са пилотният сингъл `В двореца съм сама` и песните `Моите кафеви очи` и `Онова момиче`, подкрепени от парчетата `Така приятно е със тебе`, `Памуковите облаци`, `Малките неща`.

През февруари 2006 г. група Мастило издаде третия си албум - `Ела до мен`. Едноименнният пилотен сингъл успешно се нареди в плейлистите на родните радиостанции, както в български, така и в английски вариант.

Мнения за Виктория Терзийска - Вики


 

Други български певци
Днес е 08.08.2020 г.

На тази дата са родени: Орлин Горанов, Никол Станкулова, Екатерина Захариева, Сесил Каратанчева, Николай Поляков, Божидар Чорбаджийски, Александър Балкански, Алберт Попов, Любомир Петкашев

Годишнина от смъртта на: Никола Анастасов - 4 години (2016 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За посрещането на княза на родна територия светва първата електрическа крушка в София. Първата елха у нас се появява в царския дворец, благодарение на Батенберг. Случаят е организиран новогодишен бал.
вижте за кой се отнася друго