Петър Волгин

Петър Волгин
Име:Петър Петров Георгиев
Категория:български журналисти
Професия:журналист
Роден:28.09.1969 г. в София
Зодия:зодия Везни
Прогимназиалното си образование завършва в 32 Единно средно политехническо училище с преподаване на руски език "Климент Охридски" в София. След това става възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ". Завършва Българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Става известен със своето радиопредаване "Без контрол", което стартира на 1 април 1998 г. в ефира на Българско национално радио (БНР).

Автор и водещ на предаването "Деконструкция", което се излъчва всяка събота между 12 и 14:00 часа в ефира на БНР от 2009 г. до 21 декември 2015 г. На 21 декември 2015 г. управителният съвет на БНР обявява, че преустановява предаването заради многобройни нарушения на Закона за радио и телевизия, както и заради акт за административно нарушение, наложен на БНР от Съвета за електронни медии (СЕМ) от 17 декември. Десетки хора протестират пред сградата на радиото с желание предаването да бъде възобновено. Хиляди от своя страна са доволни и препоръчват на Волгин да отиде в частна медия, защото в държавна липсата на плурализъм и едностранчивата пропаганда са недопустими.

След това Волгин се включва в редакторския колектив на обедното предаване на БНР "12+3". В началото на 2014 г. създатели на предаването "12 плюс 3" по БНР излизат с позиция, осъждаща изявите на радиоводещия Петър Волгин. В отворено писмо журналистите Йордан Лозанов и Георги Папакочев заявяват, че се срамуват от това, че "напълно основателно повече от половин година протестиращите срещу правителството на антиевропейската, русофилска олигархия освиркват шумно и с нескрито презрение името на шефа и един от водещите на предаването - Петър Волгин". Според тях изявите на Волгин сриват авторитета на предаването.

От 2005 до 2010 г. води авторско телевизионно предаване "Вярно с оригинала" по телевизия TV7.

Мнения за Петър Волгин


 

Други български журналисти
Днес е 06.08.2020 г.

На тази дата са родени: Илия Павлов, Васил Мавриков, Томас Лафчис, Александър Везенков, Даяна Ханджиева, Томислав Дончев, Петко Карлуковски, Георги Найденов


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2013 г. най-голямата търсачка в света Гугъл отбеляза 150-ата годишнина от рождението му със специална илюстрация на началната си страница. На нея са показани Бай Ганьо и Щастливеца, които пътуват във влака, а през прозореца се вижда логото на търсачката.
вижте за кой се отнася друго