Стефка Янорова

Стефка Янорова
Име:Стефка Янорова
Категория:български актьори
Професия:актриса
Родена:16.10.1969 г. в Стара Загора
Зодия:зодия Везни
През 1993 г. завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Крикор Азарян.

Започва да играе на сцената на сливенския театър, а впоследствие преминава на свободна практика до 2005 г. Тогава е назначена в Плевенския драматичен театър "Иван Радоев". Често играе на сцената на столичния Театър на българската армия.

От 2009 г. е част от трупата на театър "Българска армия". Снимала се е в "Дунав мост", "Людмил и Руслана", "Мисия Лондон", "Омбре", "Буферна зона". Стана любимка на тв зрителите с ролята на фризьорката Ваня Ставрева от сериала "Стъклен дом", за която получи приза "Жена на годината 2011" на сп. "Грация". Обичана е и от тийнейджърите за ролята на учителката по математика Емилия Пешева от "Революция Z". Участва и в последния филм на Стефан Командарев "Посоки", включен в официалната съпровождаща програма "Особен поглед" на юбилейния 70-и кинофестивал в Кан.

Получава наградата "Икар" на Съюза на артистите в България "за поддържаща женска роля", за ролите и в "Театър, любов моя!" от Валери Петров, реж. Касиел Ноа Ашер, Театър 199 "Валентин Стойчев", 2016.

Мнения за Стефка Янорова


 

Други български актьори
Днес е 04.07.2020 г.

На тази дата са родени: Диана Янкулова

Годишнина от смъртта на: Леда Тасева - 31 години (1989 г.)
Асен Димитров - 60 години (1960 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Площад „Княз Александър Батенберг” в София носи неговото име от 2007 г.
вижте за кой се отнася друго