Красимир Аврамов

Красимир Аврамов
Име:Красимир Иванов Аврамов
Категория:български певци
Професия:певец
Роден:05.11.1972 г. в Сливен
Зодия:зодия Скорпион
Красимир Аврамов завършва НАТФИЗ в класа на проф. Васил Инджев, но прави кариера като певец. През 1997 г. издава албума "Мълчаливи гласове". През 1998 г. заминава за САЩ и се установява в Лос Анджелис, където през 2005 г. печели наградата "Суперзвезда на годината". Красимир е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в залата където ce връчват oскарите "Кодак Тиатър".

Той работи два месеца върху записите на песента "ILLUSION", която е микс от съвременно звучене, соло-вокали на певеца в характерния за гласа му стил "поп-опера", народни инструменти и фолклорни вокали. В песента cе чуват изпълнения на цигуларката Керън Бригс, Теодоси Спасов и певци от ансамбъл "Филип Кутев".

През декември 2008 г. в Турция излезa "The Best Pop-Opera 2009, Volume 2″, който включва песни на изпълнители на поп-опера като Хосе Карерас, Марио Франгулис и др. Песента на Красимир Аврамов "Memories" открива компилацията.

През 2009 г. Красимир Аврамов представя България в конкурса "Евровизия 2009". Изборът е остро критикуван и свързан със съмнения за манипулиране на вота, огорчението си от което Аврамов впоследствие споделя и категорично заявява, че победата му на финала на българската "Евровизия" е честна и достойна. На самия конкурс, проведен в Москва, Аврамов заема 16-то място в полуфинала със седем точки, като по този начин пропуска възможността да се класира за големия финал.
  • Той е е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в залата където ce връчват oскарите "Кодак Тиатър".

Мнения за Красимир Аврамов


 

Други български певци
Днес е 25.09.2020 г.

Имен ден имат: Ефросиния, Сергей

На тази дата са родени: Радостин Стойчев, Симеон Славчев

Годишнина от смъртта на: Димитър Манолов - 22 години (1998 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Има над 1500 срещи като професионален борец, от които губи едва 72.
вижте за кой се отнася друго