Красимир Аврамов

Красимир Аврамов
Име:Красимир Иванов Аврамов
Категория:български певци
Професия:певец
Роден:05.11.1972 г. в Сливен
Зодия:зодия Скорпион
Красимир Аврамов завършва НАТФИЗ в класа на проф. Васил Инджев, но прави кариера като певец. През 1997 г. издава албума "Мълчаливи гласове". През 1998 г. заминава за САЩ и се установява в Лос Анджелис, където през 2005 г. печели наградата "Суперзвезда на годината". Красимир е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в залата където ce връчват oскарите "Кодак Тиатър".

Той работи два месеца върху записите на песента "ILLUSION", която е микс от съвременно звучене, соло-вокали на певеца в характерния за гласа му стил "поп-опера", народни инструменти и фолклорни вокали. В песента cе чуват изпълнения на цигуларката Керън Бригс, Теодоси Спасов и певци от ансамбъл "Филип Кутев".

През декември 2008 г. в Турция излезa "The Best Pop-Opera 2009, Volume 2″, който включва песни на изпълнители на поп-опера като Хосе Карерас, Марио Франгулис и др. Песента на Красимир Аврамов "Memories" открива компилацията.

През 2009 г. Красимир Аврамов представя България в конкурса "Евровизия 2009". Изборът е остро критикуван и свързан със съмнения за манипулиране на вота, огорчението си от което Аврамов впоследствие споделя и категорично заявява, че победата му на финала на българската "Евровизия" е честна и достойна. На самия конкурс, проведен в Москва, Аврамов заема 16-то място в полуфинала със седем точки, като по този начин пропуска възможността да се класира за големия финал.
  • Той е е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в залата където ce връчват oскарите "Кодак Тиатър".

Мнения за Красимир Аврамов


 

Други български певци

7   19
ГалинДнес е 23.02.2020 г.

На тази дата са родени: Явор Гърдев, Найден Геров, Михаил Михов - Мишо Бирата


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Имал е жестока караница с по-големия си брат. Според мълвата от края на 60-те чак до фаталната 1973-та, двамата братя не си говорели и избягвали всякакви контакти.
вижте за кой се отнася друго