Мария Сапунджиева

Мария Сапунджиева
Име:Мария Сапунджиева
Категория:български актьори
Професия:актриса
Родена:06.06.1969 г. в Варна
Зодия:зодия Близнаци
През 1992 г. завършва НАТФИЗ в класа на професор Атанас Илков. Работила е в Първи частен театър "Ла Страда", в Малък градски театър "Зад канала". Има множество театрални роли, сред които в пиесите "Урбулешка трагедия" от Душан Ковачевич, "Голямата магия" от Едуардо де Филипо, "Таня, Таня" от Оля Мухина, "Разбойници" от Фридрих Шилер, "Ромео и Жулиета" от Уилям Шекспир.

През 2000 г. постъпва в трупата на Народния театър "Иван Вазов", където по-главните ѝ роли са в постановките "Декамерон или Кръв и страст по Бокачо" на Александър Морфов, "Призраци в Неапол" от Едуардо де Филипо, "Дядо Коледа е боклук" и "Омайна нощ" от Жозиан Баласко, "Жените на Джейк" от Нийл Саймън, "Месец на село" от Иван Тургенев, "Да си вземеш жена от село" от Уилям Уичърли, "Домът на Бернарда Алба" от Федерико Гарсия Лорка, "Юн Габриел Боркман" от Хенрик Ибсен, "Иванов" от Антон Чехов. Играе на сцената на Театър 199. Изпълнява главната роля в спектакъла "Вечерен акт" по Чехов, реж. Съни Сънински.

От 2008 г. се занимава и с преподавателска дейност - като художествен ръководител в младежките школи на Актьорски школи МОНТФИЗ.

Популярна е и от участието си в комедийното телевизионно шоу "Клуб НЛО". През 2010 г. се включва в популярната комедийна поредица "Пълна лудница" в ролята на Мама Божка - майката-орлица на бездарния, но самовлюбен футболист Жоро Бекъма.

Мнения за Мария Сапунджиева


 

Други български актьори
Днес е 13.07.2020 г.

На тази дата са родени: Ангел Русев


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Заедно с Максим Стависки са почетни граждани на Царево.
вижте за кой се отнася друго