Таско Ерменков

Таско Ерменков
Име:Таско Михайлов Ерменков
Категория:български политици
Роден:04.10.1955 г.
Зодия:зодия Везни
страница:отворете
Таско Ерменков завършва Английска езикова гимназия в София (1969-1974). Отбива военната си служба, като завършва курс в НШЗО "Христо Ботев" - Плевен, а от 1975 до 1976 г. служи в поделение в Мусачево като командир на взвод.
След казармата следва и завършва Московския държавен институт за международни отношения (1976-1981). Специализира инвестиционен и финансов анализ на инфраструктурни проекти във Вашигтон. Работи в Министерството на труда и социалната политика през 1999 г. като ръководител на проекти, финансирани от Световната банка. Преди това е бил в Министерството на външната търговия, включетелно като вицеконсул в Берлин до 1990 г. През 2003 г. е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по енергийна ефективност до уволнението му от министър Трайчо Трайков неотдавна. Заедно с него си отива и зам.-министърката на икономиката и енергетиката, която е от ГЕРБ.

Мнения за Таско Ерменков


 

Други български политици
Днес е 06.08.2020 г.

На тази дата са родени: Илия Павлов, Васил Мавриков, Томас Лафчис, Александър Везенков, Даяна Ханджиева, Томислав Дончев, Петко Карлуковски, Георги Найденов


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По негова инициатива се създава първото туристическо дружество в България (начало на организиран туризъм – изкачването на Черни връх, 27 август 1895).
вижте за кой се отнася друго