Валери Симеонов

Валери Симеонов
Име:Валери Симеонов Симеонов
Професия:предприемач и политик
Роден:14.03.1955 г. в Долни Чифлик
Зодия:зодия Риби

Роден е в град Долни чифлик, област Варна в семейство на Симеон Балевски, военен (запасен полковник от армията) и учителка. Завършва ямболската математическа гимназия с пълно отличие. Оттогава датира приятелството му с Волен Сидеров, който е от Ямбол и също е възпитаник на математическата гимназия. Завършва електроинженерство във ВМЕИ - София. През годините родителите му сменят няколко населени места, заради работата на баща му.

През 1992 г. трима бизнесмени, Антон Ангелов, Румен Пеков и Валери Симеонов, започват да изграждат кабелна телевизия в жилищен комплекс Меден рудник в Бургас. На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ с първата новинарска телевизионна емисия. Мажоритарен собственик на телевизия СКАТ. Той притежава и бургаския вестник "Десант".

Съпредседател на коалиция Обединени патриоти. Вицепремиер по икономическата и демографската политика в третото правителство на Бойко Борисов. Синдикален лидер на КТ "Подкрепа" и един от основателите на СДС - Бургас. Заедно с Волен Сидеров е от създателите на политическа партия "Атака".

Мнения за Валери Симеонов


 

Други български бизнесмени
Днес е 26.05.2019 г.

На тази дата са родени: Нешка Робева

Годишнина от смъртта на: Иванка Гръбчева - 6 години (2013 г.)

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2012 г. подписва професионален договор за участие в профи бокса на АИБА (APB-AIBA PRO BOX), но след 2 години Тервел е опериран от апендисит и така пропуска първите профи мачове на APB.
вижте за кой се отнася друго

Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.