Валери Симеонов

Валери Симеонов
Име:Валери Симеонов Симеонов
Категория:български бизнесмени
Професия:предприемач и политик
Роден:14.03.1955 г. в Долни Чифлик
Зодия:зодия Риби
Роден е в град Долни чифлик, област Варна в семейство на Симеон Балевски, военен (запасен полковник от армията) и учителка. Завършва ямболската математическа гимназия с пълно отличие. Оттогава датира приятелството му с Волен Сидеров, който е от Ямбол и също е възпитаник на математическата гимназия. Завършва електроинженерство във ВМЕИ - София. През годините родителите му сменят няколко населени места, заради работата на баща му.

През 1992 г. трима бизнесмени, Антон Ангелов, Румен Пеков и Валери Симеонов, започват да изграждат кабелна телевизия в жилищен комплекс Меден рудник в Бургас. На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ с първата новинарска телевизионна емисия. Мажоритарен собственик на телевизия СКАТ. Той притежава и бургаския вестник "Десант".

Съпредседател на коалиция Обединени патриоти. Вицепремиер по икономическата и демографската политика в третото правителство на Бойко Борисов. Синдикален лидер на КТ "Подкрепа" и един от основателите на СДС - Бургас. Заедно с Волен Сидеров е от създателите на политическа партия "Атака".

Мнения за Валери Симеонов


 

Други български бизнесмени
Днес е 12.08.2020 г.

На тази дата са родени: Захари Бахаров, Иван Звездев, Цветан Василев, Емил Костадинов, Станислав Сланев - Стенли, Димитър Якимов, Васил Димитров, Мира Добрева

Годишнина от смъртта на: Саша Попов - 44 години (1976 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Вярваща християнка, но толерантна към всички религии, с изключение на сектите.
вижте за кой се отнася друго