Максим Ешкенази

Максим Ешкенази
Категория:български музиканти
Професия:диригент
Роден:21.06.1975 г. в София
Зодия:зодия Близнаци
Максим Ешкенази е диригент, преподавател, страстен летец, непораснало дете и неуморим мечтател, който живее на брега на Тихия океан. Той е музикален директор и диригент на "Pacific Symphony Youth Orchestra", ръководи още "Colburn Chamber Orchestra" и "Orchestra De Camera" в музикална консерватория "Колбърн".

Майка му е инженер озеленител, баща му и брат му са инструменталисти в Софийската филхармония. Завършил е Музикалното училище "Л. Пипков" и консерваторията. След 3-годишно обучение е приет в Университета в Южна Калифорния със специалност цигулка. На следващата година освен цигулка започва да учи и дирижиране. В Америка работи с един оркестър в Бейкърсфилд. Обича да кара самолет и е любител на парашутизма. Посещава курсове и за хеликоптер.

Максим Ешкенази с удоволствие се връща в България, а публиката го приема с радост заради темпераментното му дирижиране и умелото партниране със световни имена в музиката. В родината си е основател на българския "Фортисимо Фест" и понякога дирижира концерти със Софийска филхармония, в които често представя непознати за българската публика произведения. В четвъртък беше последният му - със "Серенада за цигулка и оркестър" от Ленард Бърнстейн, "Short Ride in a Fast Machine" на легендарния американски композитор Джон Адамси и "Планетите" на Густав Холст.

Мнения за Максим Ешкенази


 

Други български музиканти
Днес е 17.01.2020 г.

Имен ден имат: Андон, Антоан, Антоанета, Антон, Антонина, Антония, Донка, Донко, Дончо, Тони, Тонка, Тончо, Тоньо, Тоня, Тотьо, Тотка

Годишнина от смъртта на: Атанас Далчев - 42 години (1978 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Той и съпругата му Кристина Санчес само веднъж са се появявали заедно пред медиите.
вижте за кой се отнася друго