Цеко Минев

Цеко Минев
Име:Цеко Тодоров Минев
Категория:български бизнесмени
Професия:бизнесмен
Роден:30.10.1960 г. в София
Зодия:зодия Скорпион
Цеко Минев завършва ВИИ "Карл Маркс", специалност "Cчетоводство и контрол". Работи в офиса на БИОХИМ от 1986 до средата на 1990 г. Потомствен финансист, син на бившия зам. министър на финансите Тодор Минев. Женен за Радка Минева. Започнал кариерата си в държавната банка Биохим, където работи в периода 1986-1990 г. заедно с бъдещия си съдружник Ивайло Мутафчиев. Те са основатели на Първа финансово - брокерска къща, част от империята около Първа частна банка.

През 1993 година те и фирмата им са сред основателите на Първа инвестиционна банка (ПИБ), а днес Първа финансово - брокерска къща е акционер там.

Цеко Минев е президент на Българската Федерация по Ски. Той е избран за шеф на състоялото се на 26.07.2003 г. извънредно общо събрание на ски-федерацията в столичния хотел "Рила".
Цеко Минев е привърженик на ЦСКА и през 1997 г. влиза в съвета на директорите на ЦСКА АД, когато негов председател е Илия Павлов. През 2008, когато се търсеше нов собственик на клуба, неговото име беше спрягано за евентуален инвеститор, но този слух бързо беше разсеян, както и успоредния, че той би влязъл в Изпълкома на БФС.

Според Класация на вестник Пари: "Топ 100 на най-богатите в България" от 7 април 2007, Цеко Минев се изкачва в класацията от 23-то на 7-о място основно поради значителното увеличаване на капитала на ПИБ.

Мнения за Цеко Минев


 

Други български бизнесмени
Днес е 23.02.2020 г.

На тази дата са родени: Явор Гърдев, Найден Геров, Михаил Михов - Мишо Бирата


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Има над 1500 срещи като професионален борец, от които губи едва 72.
вижте за кой се отнася друго