Стоян Радев

Стоян Радев
Име:Стоян Радев
Категория:български актьори
Професия:актьор и театрален режисьор
Роден:21.07.1969 г. в Варна
Зодия:зодия Рак
В периода 1994-1998 г. следва в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Богдан Сърчаджиев и професор Пламен Марков. През 1998 г. е първата му изява в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" във Варна.

Освен многото си роли в театъра, участва и в телевизионни сериали като "Дървото на живота", "Недадените", "Седем часа разлика", "Под прикритие" и др. Изявява се и като режисьор с постановките "Домът на Бернарда Алба", "Горчивите сълзи на Петра Фон Кант", "Паметта на водата", "Свекърва", Криворазбраната цивилизация" и др. Ръководител е на варненската школа по актьорско майсторство Студио "Театър" заедно с актрисата Веселина Михалкова.

Носител на наградата "Икар" на Съюза на артистите в България "за главна мъжка роля": за ролята на (Ричард III) в "Ричард III" от Уилям Шекспир, режисьор Пламен Марков, Театрално-музикален продуцентски център - Варна.

Ако не ходиш на театър - не си простак. Но ще бъдеш ограничен.


Мнения за Стоян Радев


 

Други български актьори
Днес е 21.09.2020 г.

На тази дата са родени: Стоян Венев, Ото Либих, Митко Гръблев, Виктория Георгиева


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През март 2005 заема второ място на супертурнира в Линарес с равен брой точки с Гари Каспаров и победа над него. След нея руският шампион се отказва официално от състезателна кариера и това е последната му партия.
вижте за кой се отнася друго