Кристо

Кристо
Име:Христо Балабанов
Категория:български певци
Професия:рап изпълнител, актьор, режисьор и продуцент
страница:отворете
Кристо е рапър, актьор, режисьор и продуцент. Издал е много #1 сингли в България. Той се появява и в редица американски филми (The Rage of the Yeti, Company of Heroes).

Завършва Първа английска гимназия в София с отличие, полага успешно SAT 1, 2 и заминава за 6 години в Америка,
Завършва колежа "Франклин и Маршал" в Ланкастър (PA, САЩ), където учи актьорско майсторство, режисура, бизнес администрация, студийни изкуства и танци.

От петгодишна възраст Кристо свири на пиано и практикува бойни изкуства. Любовта му към хип-хопа се ражда в началото на 90-те години, когато започва да слуша рап групи като "HOUSE OF PAIN", "Naughty by Nature", "ONYX". Завършва ПЪРВА ЧАСТНА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ "WILLIAM SHAKESPEARE". След това той е приет в един от 30-те най-големи колежа в САЩ - Franklin and Marshall College. В F & M College развива уменията си в разпускането и създава свой екип на BBOY: PHLOOR ETHIKS заедно с Aviel Ayoung (сега професионален танцьор и актьор в LA). През четвъртата си година в F & M Кристо вече е бил в тридесет училищни театрални и танцови продукции. Някои от неговите репортажи са "Трипенената опера", "Пет години от сега", "А Капела", "Тигърът", "От тебе аз пея", "Мечтата на лятна нощ" и др. Също така съчетава фламенко и модерен балет с breakdancing в няколко театрални и танцови продукции. От 2004 г. е един от най-големите хип-хоп изпълнители в България и на Балканите.

Мнения за Кристо


 

Други български певци

13   6
Дивна
10   13
Кали
8   10
РайнаДнес е 18.11.2019 г.

На тази дата са родени: Иван Портних, Атанас Свиленов


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Той и съпругата му Кристина Санчес само веднъж са се появявали заедно пред медиите.
вижте за кой се отнася друго