Гергана Полежанова

Гергана Полежанова
Категория:български модели
Професия:модел
Гергана Полежанова е един от най-успелите български модели. Работила с имена като Наоми Кембъл. От няколко години обаче загърбва модната си кариера и се отдава на семейния живот.

Гергана Полежанова доказа, че не само е една от най-красивите дами у нас, но и една от най-умните. Хубавицата прескочи бариерата от 148 точки, което е коефициент на интелигентност, притежаван едва от 2% от хората. Тя е дефилирала в ревюта на най-големите световни дизайнери като Армани, Фере, Гай Матийо и Роко Бароко. Въпреки това, докато беше на върха на кариерата си, моделката се отказа от разходките по червения килим и стана ревизор в НАП.

Полежанова винаги е казвала, че професията на манекенка никога не й е била мечта и в последните си години като такава дори й било отегчително да се разхожда по подиумите. Днес освен сериозен професионалист тя е и примерна съпруга и майка. Гергана е омъжена за пловдивчанина Николай Данкинов, бивш младежки национал по волейбол, с когото имат дъщеря Никол. Малката не само е наследила красотата на майка си, а и ума й. 11-годишното девойче учи в Италианския лицей в Горна баня и в сравнително малката си автобиография вече е записала десетки отличия от олимпиади по математика.

Мнения за Гергана Полежанова


 

Други български модели
Днес е 31.05.2020 г.

На тази дата са родени: Ева Георгиева - EVA, Чавдар Джуров

Годишнина от смъртта на: Петър Младенов - 20 години (2000 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По негова инициатива се създава първото туристическо дружество в България (начало на организиран туризъм – изкачването на Черни връх, 27 август 1895).
вижте за кой се отнася друго