Гергана Полежанова

Гергана Полежанова
Категория:български модели
Професия:модел

Гергана Полежанова е един от най-успелите български модели. Работила с имена като Наоми Кембъл. От няколко години обаче загърбва модната си кариера и се отдава на семейния живот.

Гергана Полежанова доказа, че не само е една от най-красивите дами у нас, но и една от най-умните. Хубавицата прескочи бариерата от 148 точки, което е коефициент на интелигентност, притежаван едва от 2% от хората. Тя е дефилирала в ревюта на най-големите световни дизайнери като Армани, Фере, Гай Матийо и Роко Бароко. Въпреки това, докато беше на върха на кариерата си, моделката се отказа от разходките по червения килим и стана ревизор в НАП.

Полежанова винаги е казвала, че професията на манекенка никога не й е била мечта и в последните си години като такава дори й било отегчително да се разхожда по подиумите. Днес освен сериозен професионалист тя е и примерна съпруга и майка. Гергана е омъжена за пловдивчанина Николай Данкинов, бивш младежки национал по волейбол, с когото имат дъщеря Никол. Малката не само е наследила красотата на майка си, а и ума й. 11-годишното девойче учи в Италианския лицей в Горна баня и в сравнително малката си автобиография вече е записала десетки отличия от олимпиади по математика.

Мнения за Гергана Полежанова


 

Други български модели
Днес е 22.10.2019 г.


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За цялото му управление като княз на България се сменят 10 правителства, 4 обикновени и едно Велико народно събрание.
вижте за кой се отнася друго