Любомир Ковачев

Любомир Ковачев
Категория:български актьори
Професия:актьор
Роден:12.12.1980 г. в София
Зодия:зодия Стрелец
Любомир Ковачев е родом от град София през 1981 година. Той е известен с ролята на Кристиан от филма "Забранена любов". Още от дете се увлича по театър, но към по-сериозни действия го подтиква негов приятел. Любо е бил в аматьорска група по актьорско майсторство в театър "Сълза и смях" и на лекции в НАТФИЗ под ръководството на Стефан Данаилов.

Завършил е Висше във Франция в Театрална академия за Драматично изкуство ENSATT със специалност "Актьорско майсторство". Обучението там е огромен тласък на бъдещия актьор. Той печели награда за мъжка роля във филма"Военният ботуш". Любомир има участие в няколко български филма.

През 2008 година получава предложение да играе в сериала "Забранена любов" и го приема. В него играе роля на Кристиан Сатори, който е гей. Друг филм, в който взима участие е "Един мъж извън града" през 2010 година в който си партнира с красавицата Саня Борисова. Режисьор и сценарист на комедията е колегата им Ники Илиев. Поредния филм, в който играе Ковачев се казва "Чужденецът", в него той играе роля на французин.

Мнения за Любомир Ковачев


 

Други български актьори
Днес е 22.11.2019 г.

На тази дата са родени: Добри Войников, Гергана Данданова, Бранимира Антонова


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За посрещането на княза на родна територия светва първата електрическа крушка в София. Първата елха у нас се появява в царския дворец, благодарение на Батенберг. Случаят е организиран новогодишен бал.
вижте за кой се отнася друго