Денис Димитров

Денис Димитров
Име:Денис Димитров
Категория:български спортисти
Професия:лекоатлет (бягане)
Роден:10.02.1994 г. в Монтана
Зодия:зодия Водолей

Денис Димитров започва да тренира футбол, въпреки, че баща му и вуйчо му са били лекоатлети. Веднага го включват при юношите-футболисти, където винаги е титуляр. Понякога го вземат и при мъжете на Монтана и още там виждат вродената му бързина и рязкост.

През декември 2007 г. след известни увещания, Денис се заема по-сериозно и с атлетиката.

През зимата на 2008-ма той е финалист на 60 м в зала при момчетата, а през лятото става шампион на България при 14-годишните с щафетата 4х100 м на Монтана.

През зимата на 2009 г. Денис вече печели титлата на 60 м при момчетата под 16 години. През лятото е фаворит за титлите и на 100, и на 200 м, но на 100 м прави фаулстарт на финала, а на 200 м е повече от убедителен - с 23.26 сек Денис оставя сребърния медалист на цели 63 стотни след себе си.

Поканен е да тренира в отбора на Гриша Ганчев - Литекс. Още ненавършил 16 години, и тренира с отбора на бъдещите шампиони. Всички му се възхищават и обграден с грижи и внимание, но Денис си го влече спринтът...

Мнения за Денис Димитров


 

Други български спортисти
Днес е 19.10.2019 г.

На тази дата са родени: Дивна


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За посрещането на княза на родна територия светва първата електрическа крушка в София. Първата елха у нас се появява в царския дворец, благодарение на Батенберг. Случаят е организиран новогодишен бал.
вижте за кой се отнася друго