Виктория Георгиева

Виктория Георгиева
Категория:български певци
Професия:певица
Родена:21.09.1997 г. в Варна
Зодия:зодия Дева
Виктория Георгиева става известна след участието си в четвъртия сезон на българския X Factor. По време на състезанието, тя е наречена българската Адел. Виктория се е явявала на кастинги и на първите три сезона на X Factor, но не е била допускана до продължаване във формата най-вече заради възрастта и.

Виктория пее от петгодишна възраст. Когато е в 4-ти клас, тя започва да посещава Арт Център - Арлекин, а първата й изява пред публика е била на Деня на талантите в училището й. След известно време тя се записва във вокално студио "Angel Voices", където учителката й по музика е Атанаска Липчева и заедно жънат много успехи. Виктория има и няколко записани песни с българско-нигерийската певица Тени Омед, която присъства в някои български телевизионни предавания.

В X Factor се справя страхотно, но отпада през деветата седмица. По мнение на съдиите младата изпълнителка е имала потенциал да остане за финалния концерт и дори да го спечели, но нещото, което и е изиграло най-лоша шега, е нейната несамоувереност и липсата на вяра, че може да продължи. Въпреки че не печели X Factor, Виктория Георгиева получава оферта да се присъедини към "Вирджиния Рекърдс", но я отхвърля. През 2016 г. се присъединява към Монте Мюзик - звукозаписната компания на Графа. Малко по-късно, на 10 юни 2016 г. излиза първия и сингъл - "Нищо случайно", в който участват още VenZy и Ники Бакалов.

Виктория Георгиева е избрана да представи България на песенния конкурс "Евровизия" 2020 г.

Мнения за Виктория Георгиева


 

Други български певци

36   26
Кали
24   30
ЛиЛанаДнес е 23.10.2020 г.

На тази дата са родени: Дария Симеонова

Годишнина от смъртта на: Александър I Батенберг - 127 години (1893 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Получава наградата Спортист №1 на България за 2005 г.
вижте за кой се отнася друго