Ивайло Крайчовски

Ивайло Крайчовски
*
Категория:български музиканти
Професия:музикант, бас китарист
Роден:04.06.1961 г. в София
Зодия:зодия Близнаци
Починал:21.08.2018 г.
Ивайло Крайчовски е български музикант, бас китарист в група "ФСБ", идеолог и инициатор за създаването на група "Стари муцуни" с ветерана на българския рок Георги Минчев.

От петгодишен свири на цигулка и учи солфеж. Когато през 1976 г. е ученик в девети клас на XXI гимназия в София, става член на сформиралата се група от неприети в Музикалното училище инструменталисти и започва да свири на бас китара.

През 1983 г. завършва факултета "Поп и джаз изкуства" на Музикалната академия, в класа по контрабас и бас китара на професор Симеон Венков. Явява се на прослушване за бас китарист на мястото на Александър Бахаров от ФСБ и бива приет в групата. Дебюта си на сцена прави на концерт на ФСБ на стадион "Академик" пред 15 000 души публика. Въпреки че останалите членове на бандата го определят като концертен музикант, той взема участие и в записите на албума "ФСБ VI" от 1984 г. Работи активно и в студио ФСБ като тонрежисьор и музикален продуцент, а през 1993-1995 г. - в ММД Мултимедия и Болканмюзик, където взема участие в създаването на албумите на редица български поп певци, рок групи и джазови формации.

Мнения за Ивайло Крайчовски


 

Други български музиканти
Днес е 24.01.2020 г.

Имен ден имат: Аксения, Аксиния, Ксения, Оксана

На тази дата са родени: Хасан Адемов, Георги Чапкънов, Цеци Красимирова


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

С участието си на турнира в Трабзон (последната олимпийска квалификация за зона Европа) той успява да се класира за единственото останало място за летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.
вижте за кой се отнася друго