Иван Кондов

Иван Кондов
*
Име:Иван Стоянов Кондов
Категория:български актьори
Професия:актьор
Роден:18.07.1925 г. в Варна
Зодия:зодия Рак
Починал:08.09.2004 г.
Завършва строителен техникум през 1945 година. В театралните среди влиза като самоук. През 1947 година започва като стажант-актьор в новосъздадения театър в Разград. Две години по-късно се явява на изпит и получава званието артист по чл. 9. Играе на театралните сцени в Хасково, Русе, Бургас и Сливен, после в столичния Сатиричен театър, Театъра на армията, "Сълза и смях", Народния театър "Иван Вазов", театър "София". През 1992 година се пенсионира като артист в Народния театър "Иван Вазов". Четири години след това ръководи трупата на театър "София".
Получава званието заслужил артист, после народен артист. Като народен артист учи и завършва задочно актьорско майсторство във ВИТИЗ през 1973 година при проф. Кръстьо Мирски. Вие знаете ли друг такъв случай?! Народен артист да признае, че има какво да учи! И не само да признае, а да учи упорито и прилежно. А беше изиграл повече от 90 роли в театъра, повече от двадесет роли в киното.

Мнения за Иван Кондов


 

Други български актьори
Днес е 05.06.2020 г.

Имен ден имат: Доротей, Доротея

На тази дата са родени: Николай Дойнов

Годишнина от смъртта на: Жул Паскин - 90 години (1930 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

С участието си на турнира в Трабзон (последната олимпийска квалификация за зона Европа) той успява да се класира за единственото останало място за летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.
вижте за кой се отнася друго