Тони Димитрова

Тони Димитрова
Име:Антоанета Димитрова Петкова
Категория:български певци
Професия:поп певица
Родена:10.01.1963 г. в Бургас
Зодия:зодия Козирог
Тони Димитрова израства в с. Звездец, което е родното място на баща ѝ. След това се мести да живее в Сливен. Баща ѝ е военен, майка ѝ - учителка. Има брат, който е с 4 години по-голям от нея.

Завършва гимназия в гр. Бургас. По-късно изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Благодарение на курсовете започва да работи като машинописка в общинската администрация на града. След няколко години работа като машинописка, през 1900 г. се отказва и започва да се занимава сериозно с музика.

В началото Тони започва да пее в заведения в Бургас. През 1995 година се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от популярната през 70-те години на ХХ в. група "Тоника". В журито на конкурса е Стефан Диомов, който търси хора за попълнение на тогавашната група "Горещ пясък". Още на следващия ден ѝ правят пробни записи в студио "Горещ пясък" и през януари 1996 година е назначена за солистка на оркестъра. С това започва кариерата ѝ на професионална певица.

Мнения за Тони Димитрова


 

Други български певци

22   33
КрискоДнес е 06.08.2020 г.

На тази дата са родени: Илия Павлов, Васил Мавриков, Томас Лафчис, Александър Везенков, Даяна Ханджиева, Томислав Дончев, Петко Карлуковски, Георги Найденов


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2012 г. подписва професионален договор за участие в профи бокса на АИБА (APB-AIBA PRO BOX), но след 2 години Тервел е опериран от апендисит и така пропуска първите профи мачове на APB.
вижте за кой се отнася друго