Миро

Миро
Име:Мирослав Димов Костадинов
Категория:български певци
Професия:певец, композитор, текстописец и продуцент
Роден:10.03.1976 г. в Добрич
Зодия:зодия Риби
По време на социализма баща му отказва да стане член на комунистическата партия, което води до доста трудности за семейството. Поради заболяване на Мирослав, той е отгледан от баба си Мария. В този период той стои неотлъчно до радиото и това е първият му досег с музиката. Връщайки се да живее при родителите си, по съвет на педагозите 6-годишният Миро е записан да учи пиано. На 8-годишна възраст взема участие в мюзикъла "Росица и вълка" на Парашкев Хаджиев. Завършва основното си образование в ОУ "Христо Ботев". 14-годишен решава да учи в Хуманитарната гимназия.

Въпреки че е роден в семейство на атеисти, на 14-годишна възраст Миро приема Иисус Христос като личен спасител и става част от Надденоминационна църква Рема Добрич. Заедно с присъединяването му в Рема Добрич и експанзията на протестанството в България, Миро става част от първите групи за хваление и преклонение в България, като той е вокал и кийбордист. През същата 1991 г. е открит от Георги Сарандев и започва победното му шествие по фестивали.

През 1995 г. печели безапелационно фестивала "Откритие". Годината му носи и влизане в топ 3 на "Златния Орфей" и става представител на България на фестивала Памукале в Турция. Гост е на The Voice of Asia заедно с Corona и Белинда Карлайл в Казахстан. През 1997 г. влиза в Българската армия, като по същото време печели "Дебют" на Първите музикални награди на България. През този период Миро работи с Митко Щерев и Красимир Гюлмезов, но песните не носят успех на ефрейтор Миро. Излизайки от казармата, Миро се мести да живее в столицата София и пише музика за други изпълнители.

До 18-ата си година печели всички престижни национални музикални фестивали и редица международни. През 1999 г. заедно с Галина Курдова създават Каризма. Само за една година Каризма се превръща в най-популярното име в България и печелят над 50 отличия. Осем години по-късно се разделят, оставяйки зад гърба си един-единствен албум - "Еклисиаст" и серия от номер 1 сингли - "Рискувам да те имам", "Колко ми липсваш", "Ще избягам ли от теб", "Минаваш през мен" и др.

През 2008 г. Миро стартира солова кариера с албума "Омиротворен", който се превръща в един от най-продаваните в българската музикална история. Миро става първият артист, признат от всички музикални гилдии в България. Хит сингълът "Губя контрол, когато" е обявен за любима песен за последните 15 години от Дарик радио. В класацията на единствената радиомрежа за българска музика БГ Радио в Топ 20 на всички времена Миро е с безпрецедентното участие на 6 песни.

През 2011 г. Миро продуцира младата изпълнителка Дивна, чийто дебют "И ти не можеш да ме спреш" влиза директно под номер 1 в чартовете.

През 2011, 2013 и 2014 г. изпълнителят е вокален треньор в телевизионното шоу "Гласът на България", като през 2013 г. победител е участник от неговия отбор. През пролетта на 2014 г. Миро е водещ на предаването "Наистина любов".

През лятото на 2014 г., в дует с Dim4ou, създава песента "Скочи над мен". През 2016 г. в дует с Ирина Флорин записва песента "Тихо".

Мнения за Миро


 

Други български певци
Днес е 02.12.2020 г.

На тази дата са родени: Милена Живкова, Калин Донков, Ралица Агайн, Диана Найденова

Годишнина от смъртта на: Павел Вежинов - 37 години (1983 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По повод годишнина от рождението на актьора БНБ пусна през 2013 г. медна възпоменателна монета "90 години от рождението на Апостол Карамитев". Номиналната ѝ стойност е 2 лева, изработена е от мед, с проба 999/1000; с тегло 16.4 г; диаметър 34,2 мм; тираж 3000 броя.
вижте за кой се отнася друго