Елен Колева

Елен Колева
Категория:български актьори
Родена:31.03.1984 г.
Зодия:зодия Овен

Елен Колева е родена на 31 март 1984 г. Завършва НАТФИЗ през 2007 г., специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на Димитрина Гюрова. Още по време на следването си се снима в редица късометражни и пълнометражни филми – "Последната спирка", "Ден и нощ", "Църква за вълци" (12-сериен филм), "Карго", "Аварийно кацане". Ролята, която я изстрелва към успеха, е във филма "Шивачки", с която печели награда за най-добра българска актриса през 2007 г.
Преди година открива влечението си към гмуркането и завършва курс за водолази. Преминала е обучение и в музикална школа с профил "пиано". В продължение на 14 години е танцувала класически и модерен балет, а в момента нейната танцувална страст е фламенкото.
Първата й изява като водеща е в Lord of The Chefs. През пролетта на 2013 г. участва в третия сезон на шоуто Dancing Stars.Тя си партнира с професионалиста Калоян и накрая на Dancing Stars Елен завършва на трето място в състезанието.

Мнения за Елен Колева


 

Други български актьори
Днес е 20.10.2019 г.

На тази дата са родени: Жана Бергендорф, Стефан Вълдобрев, Борис Димовски

Годишнина от смъртта на: Димитър Талев - 53 години (1966 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

На 20 август 1999 година е открит паметник на актьора в родния му град Бургас. Част от средствата са набрани чрез благотворителна изложба, специално организирана за случая.
вижте за кой се отнася друго