Елен Колева

Елен Колева
Категория:български актьори
Родена:31.03.1984 г.
Зодия:зодия Овен
Елен Колева е родена на 31 март 1984 г. Завършва НАТФИЗ през 2007 г., специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на Димитрина Гюрова. Още по време на следването си се снима в редица късометражни и пълнометражни филми – "Последната спирка", "Ден и нощ", "Църква за вълци" (12-сериен филм), "Карго", "Аварийно кацане". Ролята, която я изстрелва към успеха, е във филма "Шивачки", с която печели награда за най-добра българска актриса през 2007 г.
Преди година открива влечението си към гмуркането и завършва курс за водолази. Преминала е обучение и в музикална школа с профил "пиано". В продължение на 14 години е танцувала класически и модерен балет, а в момента нейната танцувална страст е фламенкото.
Първата й изява като водеща е в Lord of The Chefs. През пролетта на 2013 г. участва в третия сезон на шоуто Dancing Stars.Тя си партнира с професионалиста Калоян и накрая на Dancing Stars Елен завършва на трето място в състезанието.

Мнения за Елен Колева


 

Други български актьори
Днес е 12.12.2019 г.

Имен ден имат: Спиридон, Спиро

На тази дата са родени: Любомир Ковачев, Десислава Петрова Солджъра, Невена Коканова

Годишнина от смъртта на: Людмил Кирков - 24 години (1995 г.)
Васил Папазов - 22 години (1997 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За посрещането на княза на родна територия светва първата електрическа крушка в София. Първата елха у нас се появява в царския дворец, благодарение на Батенберг. Случаят е организиран новогодишен бал.
вижте за кой се отнася друго