Александър Ваклин

Александър Ваклин
Категория:български бизнесмени
Професия:бизнесмен
Александър Ваклин е роден през 1977 година. Ваклин и фирмите му са сочени като крупен инвеститор в имоти. Изпълнявал и проект до Околовръстния път в София.

Той е живял във Великобритания и е работил като продуктов директор на консултантска фирма там. През 2013 г. е бил водач на листа на "Нова Алтернатива" - политическата формация на бившия военен министър Николай Цонев.

През 2018 г. е забъркан в грандиозен скандал. Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова са арестувани публично за вземане на подкуп от Александър Ваклин. Една от фирмите му "Ваклин груп" ООД е имала проблем в община "Младост" с преписки, които не са решавани с месеци.

По-късно се оказва, че няма никакви доказателства за искане или за вземане на подкуп, но на първа инстанция съдът признава за виновни по обвиненията за искане на подкуп и осъжда Десислава Иванчева на 20 години, Биляна Петрова на 15, а посредника Дюлгеров - на 12 години.

Друг любопитен факт е, че жената до Иван Гешев (главния прокурор, който присъства на зрелищната и безпрецедентна по своя род акция по задържането на Десислава Иванчева) има обща фирма със съдружника на основния свидетел по делото Александър Ваклин.

Мнения за Александър Ваклин


 

Други български бизнесмени
Днес е 31.05.2020 г.

На тази дата са родени: Ева Георгиева - EVA, Чавдар Джуров

Годишнина от смъртта на: Петър Младенов - 20 години (2000 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През март 2005 заема второ място на супертурнира в Линарес с равен брой точки с Гари Каспаров и победа над него. След нея руският шампион се отказва официално от състезателна кариера и това е последната му партия.
вижте за кой се отнася друго