Александър Цветков

Александър Цветков
Име:Александър Светославов Цветков
Категория:български политици
Професия:политик
Роден:26.08.1967 г. в Плевен
Зодия:зодия Дева
Александър Цветков завършва магистратура "Международни икономически отношение" в УНСС и "Транспортно строителство" във ВИАС. През своята кариера е бил е заместник-началник на управление в Главно управление "Пътища", началник на отдел в изпълнителна агенция "Пътища", директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столичната община. През 2008 г. става заместник-кмет на Столичната община по транспорт и транспортни комуникации. През юли 2009 година става министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

На 18 май 2011 г. Александър Цветков подава оставка искана от Министър-председателя Борисов от поста министър на транспорта. Основите причини за това са слабото усвояване на средства по оперативна програма "Транспорт", пасивното управление на сектора, отложените реформи в държавните дружества и груба намеса изразяваща се в налагане и внедряване на фирма на неговия брат, който дублира линиите на велинградска фирма за превоз на пътници, и така налага нелоялна конкуренция подкрепяна от него във Велинградско. Няколко дни след това министър-председателя Борисов поисква оставката на Цветков заради велинградската фирма и несправяне с почти фалиралия холдинг БДЖ.

Мнения за Александър Цветков


 

Други български политици
Днес е 23.01.2020 г.

На тази дата са родени: Андреа, Денис Ризов


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

20.02.2018 г.: "Невроятно доволен от себе си- магистър по Право от Софийски Университет.
Доста годинки минаха, докато успея да го завърша. А и още по-трудно беше, защото през всичките тези годинки, следвайки Право, свърших и някое друго нещо в професионален и личен план.
Благодарности на всички, които по един или друг начин са ми помогнали, като са ми услужили с лекции или учебник".

вижте за кой се отнася друго