Александър Цветков

Александър Цветков
Име:Александър Светославов Цветков
Категория:български политици
Професия:политик
Роден:26.08.1967 г. в Плевен
Зодия:зодия Дева
Александър Цветков завършва магистратура "Международни икономически отношение" в УНСС и "Транспортно строителство" във ВИАС. През своята кариера е бил е заместник-началник на управление в Главно управление "Пътища", началник на отдел в изпълнителна агенция "Пътища", директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столичната община. През 2008 г. става заместник-кмет на Столичната община по транспорт и транспортни комуникации. През юли 2009 година става министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

На 18 май 2011 г. Александър Цветков подава оставка искана от Министър-председателя Борисов от поста министър на транспорта. Основите причини за това са слабото усвояване на средства по оперативна програма "Транспорт", пасивното управление на сектора, отложените реформи в държавните дружества и груба намеса изразяваща се в налагане и внедряване на фирма на неговия брат, който дублира линиите на велинградска фирма за превоз на пътници, и така налага нелоялна конкуренция подкрепяна от него във Велинградско. Няколко дни след това министър-председателя Борисов поисква оставката на Цветков заради велинградската фирма и несправяне с почти фалиралия холдинг БДЖ.

Мнения за Александър Цветков


 

Други български политици
Днес е 11.12.2019 г.

На тази дата са родени: Александър Кипров

Годишнина от смъртта на: Велко Кънев - 8 години (2011 г.)
Христо Г. Данов - 108 години (1911 г.)
Христо Данов - 108 години (1911 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По повод годишнина от рождението на актьора БНБ пусна през 2013 г. медна възпоменателна монета "90 години от рождението на Апостол Карамитев". Номиналната ѝ стойност е 2 лева, изработена е от мед, с проба 999/1000; с тегло 16.4 г; диаметър 34,2 мм; тираж 3000 броя.
вижте за кой се отнася друго