Десислава Иванчева

Десислава Иванчева
Име:Десислава Иванчева
Категория:български политици
Професия:политик
Родена:02.10.1973 г. в София
Зодия:зодия Везни
страница:отворете
До 8-и клас учи в 118-о училище в "Младост". Следват 2 години в СМГ, след това завършва Икономическия техникум. Следва и "Публична администрация" в НБУ.
През 2000 година стартира бизнес с посредническа дейност, а след това си купува 2 автобуса. Има евролиценз и е член на европейската асоциация по транспорт.
Част от клиентите й през годините са футболният отбор "Милан", ЦСКА и националният отбор по борба. Осигурява транспорт за делегациите по време на посещения на президента и премиера на Италия у нас, за което има похвала и медал от Рим.
След това се занимава предимно със специализиран превоз - вози работници и персонал на голяма фирма.
Представител е на световна марка за професионална козметика за коса. Има магазин и склад, от който зарежда фризьорски салони.

Преди да стане кмет на кв. Младост инициира подписка за местен референдум, насочен, против презастрояването на квартала. Лидер е и на протестите през август 2016 г., при които жителите на квартала излизат с искания да се спре застрояването. Протестите са под мотото "За Зелен Младост".
Заради огромната обществена подкрепа, която получава инициативата, както и заради съмнение за сделка за строеж, в който кмета на района д-р Цвета Авджиева. Строежа е в конфликт на интереси, премиерът Бойко Борисов иска оставката на Авджиева. Столичния кмет спира строежа до приключване на проверката по случая.
През 2016 г. се кандидатира като независим кандидат за кмет на район. "Младост" и печели изборите. Подкрепена е от лидера на "Нормална държава" Георги Кадиев.

През 2018 г. е забъркана в грандиозен скандал. Тя и нейната заместничката й Биляна Петрова са арестувани публично за вземане на подкуп. Една от фирмите на бизнесмена Александър Ваклин "Ваклин груп" ООД е имала проблем в община "Младост" с преписки, които не са решавани с месеци.

През 2019 г. на първа инстанция е осъдена на 20 години. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано на втора инстанция.

С течение на времето се оказва, че няма никакви доказателства нито за искане на подкуп, нито че тя го е взела и най-вероятно всичко е нагласено, за да бъде отстранена от поста си, което да отвори зелена светлина за нови строежи в кв. Младост. Друг любопитен факт е, че жената до Иван Гешев (главния прокурор, който присъства на зрелищната и безпрецедентна по своя род акция по задържането на Десислава Иванчева) има обща фирма със съдружника на основния свидетел по делото Александър Ваклин.

С половинката си Иванчева живее на семейни начала над 15 г. Няма деца.

Мнения за Десислава Иванчева


 

Други български политици
Днес е 31.05.2020 г.

На тази дата са родени: Ева Георгиева - EVA, Чавдар Джуров

Годишнина от смъртта на: Петър Младенов - 20 години (2000 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Играе футбол, женски и смесен. Тренирала е бодибилдинг, танцувала е във фолклорни групи.
вижте за кой се отнася друго