Добромир Славчев

Добромир Славчев
Име:Добромир Славчев
Категория:български бизнесмени
Професия:бизнесмен, продуцент, писател и инструктор по парашутизъм
Роден:13.10.1973 г.
Зодия:зодия Везни
Завършва Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Занимава се със собствен бизнес в сферата на недвижимата собственост и финансите, живее във Варна. Има разностранни интереси, като най-екстремният сред тях е - парашутизмът. Той е професионален инструктор по парашутизъм.

За известно време е в съставът на литературна школа "Прибой", оглавявана от покойнта вече поетеса Венeта Мандева. Именно с нейното име са свързвани и първите му публични изяви в областа на поезията. Творбите му са включени в издаденият втори съавторски сборник на творческата школа - "Шепа морски вятър". Негово стихотворение печели и първата награда в межународен поетичен конкурс, посветен на мира в Токио, Япония.

Преди въвеждането на по-специалните мерки в международният въздухоплавателен транспорт той организира, може би и единствените до сега авио-аукциони. Където по трасетата на различни летателни дестинации на борда на самолетите са представяни произведения на изкуството от наши художници. Продуцент е на първите аукциони в телевизонния ни ефир.

Основател е на Алфа Арт Галерия - Център за популяризиране на Българското изкуство и автор на множество инициативи, дали възможност за творческа изява на различни творци.

Той е сред онези рядко срещани у нас дарители и смоществователи на изкуството, които помагат на различни обществени организации, училища, детски заведения, читалища, театри, художници, артисти, писатели, певци, музиканти, деца и млади таланти.

Организатор е на множество запомнящи се културни събития у нас и в чужбина. Проектите му се отличават с типичната за него креативност, където ролята на приемственността при поколенията е задължителна и основополагаща.

Автор на книгите "Инфлация на чувствата", "Храна за върколаци" и "Луди разкази".

Добромир Славчев е автор на още няколко книги, а именно: сборника с любовна лирика "(О)да на любовта", стихосбирките "Луд по рождение" и "Хайка за илюзии", сборниците с разкази "Дупка в морето" и "Лампа за пеперуди", а така също и на романите "Пречупване на светлината" и "Кървава клетва".

Мнения за Добромир Славчев


 

Други български бизнесмени
Днес е 24.01.2020 г.

Имен ден имат: Аксения, Аксиния, Ксения, Оксана

На тази дата са родени: Хасан Адемов, Георги Чапкънов, Цеци Красимирова


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Получава наградата Спортист №1 на България за 2005 г.
вижте за кой се отнася друго