Добромир Славчев

Добромир Славчев
Име:Добромир Славчев
Професия:бизнесмен, продуцент, писател и инструктор по парашутизъм
Роден:13.10.1973 г.
Зодия:зодия Везни

Завършва Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Занимава се със собствен бизнес в сферата на недвижимата собственост и финансите, живее във Варна. Има разностранни интереси, като най-екстремният сред тях е - парашутизмът. Той е професионален инструктор по парашутизъм.

За известно време е в съставът на литературна школа "Прибой", оглавявана от покойнта вече поетеса Венeта Мандева. Именно с нейното име са свързвани и първите му публични изяви в областа на поезията. Творбите му са включени в издаденият втори съавторски сборник на творческата школа - "Шепа морски вятър". Негово стихотворение печели и първата награда в межународен поетичен конкурс, посветен на мира в Токио, Япония.

Преди въвеждането на по-специалните мерки в международният въздухоплавателен транспорт той организира, може би и единствените до сега авио-аукциони. Където по трасетата на различни летателни дестинации на борда на самолетите са представяни произведения на изкуството от наши художници. Продуцент е на първите аукциони в телевизонния ни ефир.

Основател е на Алфа Арт Галерия - Център за популяризиране на Българското изкуство и автор на множество инициативи, дали възможност за творческа изява на различни творци.

Той е сред онези рядко срещани у нас дарители и смоществователи на изкуството, които помагат на различни обществени организации, училища, детски заведения, читалища, театри, художници, артисти, писатели, певци, музиканти, деца и млади таланти.

Организатор е на множество запомнящи се културни събития у нас и в чужбина. Проектите му се отличават с типичната за него креативност, където ролята на приемственността при поколенията е задължителна и основополагаща.

Автор на книгите "Инфлация на чувствата", "Храна за върколаци" и "Луди разкази".

Добромир Славчев е автор на още няколко книги, а именно: сборника с любовна лирика "(О)да на любовта", стихосбирките "Луд по рождение" и "Хайка за илюзии", сборниците с разкази "Дупка в морето" и "Лампа за пеперуди", а така също и на романите "Пречупване на светлината" и "Кървава клетва".

Мнения за Добромир Славчев


 

Други български бизнесмени
Днес е 17.07.2019 г.

Имен ден имат: Марина, Марин, Маринчо, Маринка, Маринела, Марин, Марчо

На тази дата са родени: Тити Папазов

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За цялото му управление като княз на България се сменят 10 правителства, 4 обикновени и едно Велико народно събрание.
вижте за кой се отнася друго

Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.