Яне Янев

Яне Янев
Име:Яне Георгиев Янев
Категория:български политици
Псевдоним:Пинокио (други ...)
Професия:политик
Роден:22.04.1971 г. в Сандански
Зодия:зодия Телец
Яне Янев завършва агроинженерство в Аграрния университет Пловдив.

Организира и ръководи политическа партия "Национално сдружение - Български земеделски народен съюз" през цялото ѝ съществуване от 2000 до декември 2005 г., когато тя се преименува в "Ред, законност и справедливост".

Като народен представител в 40-то Народно Събрание е зам. председател на ПГ на ОДС, председател на ПГ на РЗС, член на Комисията по земеделието и горите, член на Комисията по околната среда и водите, председател на временната комисия за установяване на отнетото и възстановено имущество на семействата на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ и техните наследници, както и член на други парламентарни анкетни комисии.

Като народен представител в 41-то Народно Събрание е председател на ПГ на РЗС, председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, член на Комисията за контрол на ДАНС, член на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, председател на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, председател на Групата за приятелство България-Израел, председател на Временната парламентарна комисия за проучване на нормативните основания, фактите и обстоятелствата при помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания и даване и възстановяване на българското гражданство и освобождаване и лишаване от него през периода 22 януари 2002 - 22 януари 2012, както и член на други парламентарни анкетни комисии.

В периода 2015 - 2017 г. е съветник в политическия кабинет на Министър-председателя Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта.
Пинокио
Ястреба

Мнения за Яне Янев


 

Други български политици
Днес е 10.08.2020 г.

На тази дата са родени: Даниел Вълчев, Георги Стайков, Стефка Оникян, Асен Селимски, Емануил Йорданов

Годишнина от смъртта на: Хаджи Димитър - 152 години (1868 г.)
Владимир Смирнов - 20 години (2000 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За цялото му управление като княз на България се сменят 10 правителства, 4 обикновени и едно Велико народно събрание.
вижте за кой се отнася друго