Илко Семерджиев

Илко Семерджиев
Име:Илко Тодоров Семерджиев
Категория:български политици
Професия:стоматолог и политик
Роден:25.08.1959 г. в Гоце Делчев
Зодия:зодия Дева
    

Завършва стоматология в Медицинската академия в София. Специализира в Германия (Килски университет), Обединеното кралство, Испания, Франция (гр. Рен) и САЩ (Университет "Джордж Вашингтон"). Притежава магистърска степен по здравен мениджмънт и докторска - по Стопанско управление от университета "Проф. Асен Златаров" в Бургас.

През 1991-1992 г. е директор на VI градска обединена болница в София. Назначен е за заместник-министър на здравеопазването в кабинета на Любен Беров, но подава оставка поради несъгласие със здравната политика. По-късно заема същата длъжност в правителствата на Стефан Софиянски и на Иван Костов от февруари 1997 година до 8 март 1999 г. На 8 март 1999 г. е назначен за директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). На 21 декември 1999 г. с промените в правителството на Иван Костов е избран за министър на здравеопазването, какъвто остава до края на мандата.

В периода 27 януари - 4 май 2017 г. е заместник министър-председател и министър на здравеопазването в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Мнения за Илко Семерджиев


 

Други български политици
Днес е 13.10.2019 г.

На тази дата са родени: Васил Бинев, Добромир Славчев

Годишнина от смъртта на: Света Злата Мъгленска - 224 години (1795 г.)

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2005 г. той получава Шахматен Оскар за изключителните си постижения през годината. Топалов е първият и единствен българин, носител на това отличие и на званието "Световен шампион".
вижте за кой се отнася друго

Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.