Методи Манченко

Методи Манченко
Име:Методи Манченко
Категория:български журналисти
Професия:спортен журналист
Роден:17.11.1965 г. в София
Зодия:зодия Скорпион
Методи Манченко завършва 133-то ЕСПУ "А. С. Пушкин", дипломира се като юрист в Софийския университет "Св. Кл. Охридски".

Методи започва да работи още като студент в спортния отдел на вестник "Народна младеж" през 1985 г. След това преминава през вестник "Старт", но при старта на първия частен вестник у нас - "24 часа", той е един от първите, преместили се да работят там.

В началото на 1994 г. Методи е в ядрото, създало спортния всекидневник "7 дни спорт", утвърдил се за кратко като най-големия в областта. След кратка пауза, в която е завеждащ спортния отдел на вестник "Стандарт", Манченко се връща в "7 дни спорт" и става негов главен редактор. През 2000 г. обаче напуска окончателно и пробва друг вид дейност - прави Интернет-изданието на вестник "Дневник". Но и в този период не се отдалечава от голямата си любов - баскетбола - и коментира мачове за зрителите на Нова телевизия.

Официално в БНТ е от 2001 г., но още от 1991 г. сътрудничи там активно - най-вече покрай тръгналите по негова инициатива предавания за мачовете в NBA, които той коментира лично в ефир. Тогава много са помогнали за осъществяване на идеята му Нери Терзиева и Сашо Диков.

Дълги години е ръководител на спортната редакция на БНТ. През 2018 г. /непосредствено преди световното първенство по футбол в Русия/, главният продуцент на продуцентския център "Спорт" в БНТ Методи Манченко беше освободен от екипа на националната телевизия.

Мнения за Методи Манченко


 

Други български журналисти
Днес е 13.07.2020 г.

На тази дата са родени: Ангел Русев


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Получава наградата Спортист №1 на България за 2005 г.
вижте за кой се отнася друго