Владислав Горанов

Владислав Горанов
Категория:български политици
Професия:политик
Роден:30.04.1977 г. в Плевен
Зодия:зодия Телец
Владислав Горанов завършва Математическа гимназия "Гео Милев" в Плевен.
В периода 1994 - 1999 г. завършва икономика в Стопанската академия "Димитър Апостолов Ценов" в Свищов с магистърска степен по счетоводство и контрол, след което започва кариерата си в държавната администрация.
Притежава докторска степен от Университета по национално и световно стопанство, департамент "Човешки ресурси и социална защита".

От 1998 до 2001 г. е специалист Извънбюджетни сметки и фондове експерт и директор на дирекция "Финансова политика" към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа. През 2001 г. заема длъжността главен експерт в дирекция "Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове" към Министерството на финансите. От 2001 до 2009 г. е началник на отдел "Социални разходи" към Министерството на финансите, Управление на публичните финанси. От месец август 2009 г. до месец април 2013 г. заема поста на заместник-министър на финансите. Народен представител в 42-то Народно събрание, което напуска по собствено желание през месец февруари 2014 година. След това Горанов е назначен за изпълнителен директор и член на управителния съвет на Общинска банка.

От ноември 2014 г. до януари 2017 г. - Министър на финансите на Република България. След кратко отсъствие от май 2017 г. отново заема длъжността министър на финансите. В качеството си на министър е също така член на Борда на гуверньорите в Европейската инвестиционна банка от 17 май 2017 г. По време на първото българско председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г.

Мнения за Владислав Горанов


 

Други български политици
Днес е 04.08.2020 г.

На тази дата са родени: Илиян Киряков

Годишнина от смъртта на: Константин Коцев - 13 години (2007 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2013 г. най-голямата търсачка в света Гугъл отбеляза 150-ата годишнина от рождението му със специална илюстрация на началната си страница. На нея са показани Бай Ганьо и Щастливеца, които пътуват във влака, а през прозореца се вижда логото на търсачката.
вижте за кой се отнася друго