Кубрат Пулев

Кубрат Пулев
Име:Кубрат Венков Пулев
Категория:български спортисти
Псевдоним:Кобрата
Професия:боксьор
Роден:04.05.1981 г. в София
Зодия:зодия Телец
страница:отворете

Кубрат Венков Пулев (известен като „Кобрата") е български боксьор, бивш национален състезател. Той е най-известният български боксьор в момента и се състезава в категория над 91 кг. Син е на боксьора в тежка категория и шампион от 50-те и 60-те години Венко Пулев.

Кубрат Пулев роден в семейство с изключително патриотични настроения, за което и свидетелстват имената Кубрат и Тервел, които бащата Венко дава на своите момчета. През 2002 година младият тогава Кубрат Пулев загатва за сериозните си възможности,когато едва 21-годишен печели най-престижния боксов турнир у нас - купа „Странджа".

През месец септември 2009 година Кубрат Пулев осъществява своя дългоочакван дебют в професионалния бокс. Кобрата подписа договор с една от най-силните промоутърски агенции в Европа - „Зауерланд", като започва да пътува често за Германия, готвейки се под ръководството на местни треньори. Първият си мач като професионалист Кобрата изиграва на 19 септември 2009 година, когато спира с технически нокаут във втори рунд румънеца Флориан Бенке.

През месец декември 2012 година Кубрат Пулев е възнаграден и с най-големия индивидуален приз в кариерата си. На церемония в София, боксьорът е избран за Спортист №1 на България за 2012 година. Успехът на семейство Пулеви е още по-впечатляващ, имайки предвид, че неговият брат Тервел е класиран на второ място в анкетата на журналистите.

Подкрепата в очите на всички българи ми дава сила и енергия да продължавам.

Успехите не са само мои. Те са за българския бокс и за българския народ.

Имам свобода, здрав съм ! Значи имам всичко.

-Мислиш ли, че си равен на Кличко ? -Аз отдавана се чувствам равен. Аз съм българин и точно това ме кара да се чувствам дори по-добър.

Преди началото на всеки мач си представям как вдигам трибагреника. Това е висшата идея.

Всеки човек рано или късно минава през касата и плаща за това, което е направил. Не повече, не по-малко. Точно колкото е нужно.

Продължаваме напред!


Мнения за Кубрат Пулев


 

Други български спортисти
Днес е 19.10.2019 г.

На тази дата са родени: Дивна


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За посрещането на княза на родна територия светва първата електрическа крушка в София. Първата елха у нас се появява в царския дворец, благодарение на Батенберг. Случаят е организиран новогодишен бал.
вижте за кой се отнася друго