Иво Сиромахов

Иво Сиромахов
Име:Иво Божанов Сиромахов
Категория:български писатели
Роден:29.12.1971 г. в София
Зодия:зодия Козирог
Уеб сайт:https://ivosiromahov.com/
Иво Сиромахов завършва Националната гимназия за древни езици и култури през 1990 год., а през 1996 г. се дипломира в НАТФИЗ, специалност театрална режисура.

Работи като режисьор в Малък градски театър "Зад канала" и Театър "Българска армия". От 2000 до 31 юли 2019 г. е главен сценарист в предаването "Шоуто на Слави", където се изявява също като водещ и актьор.

Публикувал е множество авторски текстове и в списанията "MAXIM" "Playboy", "Hustler" и "MAX". Сътрудничи с политически фейлетони на вестник "24 часа". През 2013 г. участва като актьор в комедийното импровизационно шоу на BTV "Младост 5".

През 1995 г. печели "Наградата за дебют в областта на изкуствата". През 2014 г. печели награда "Цветето на Хеликон" за романа си "Моят таен любовен живот" - наградата се връчва за най-продавана българска книга в книжарници "Хеликон" измежду номинираните за наградата за съвременна художествена проза.

Мнения за Иво Сиромахов


 

Други български писатели
Днес е 23.10.2020 г.

На тази дата са родени: Дария Симеонова

Годишнина от смъртта на: Александър I Батенберг - 127 години (1893 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

С участието си на турнира в Трабзон (последната олимпийска квалификация за зона Европа) той успява да се класира за единственото останало място за летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.
вижте за кой се отнася друго