Ангел Русев

Ангел Русев
Категория:български спортисти
Професия:щангист
Роден:13.07.2001 г. в Русе
Зодия:зодия Рак
Ангел Русев е състезател от ТСК "Русе".
През 2018 г. се класира на шесто място на световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Ашхабад. Русенецът записа името си и като първия световен рекордьор в двете движения и в двубоя в новата кат. 55 кг., надхвърляйки действащите до момента световни стандарти. В изхвърлянето Ангел преодоля от първи опит 103 кг., при вгория записа успешен опит и на 108 кг., с което надхвърли световния стандарт.

През 2019 г. е европейски шампион от европейското първенство по вдигане на тежести за младежи до 20 години. Печели златното отличие в категория до 55 кг. На същото първенство печели още два медала - бронз в изхвърлянето и злато в изтласкването.

Мнения за Ангел Русев


 

Други български спортисти
Днес е 08.08.2020 г.

На тази дата са родени: Орлин Горанов, Никол Станкулова, Екатерина Захариева, Сесил Каратанчева, Николай Поляков, Божидар Чорбаджийски, Александър Балкански, Алберт Попов, Любомир Петкашев

Годишнина от смъртта на: Никола Анастасов - 4 години (2016 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През март 2005 заема второ място на супертурнира в Линарес с равен брой точки с Гари Каспаров и победа над него. След нея руският шампион се отказва официално от състезателна кариера и това е последната му партия.
вижте за кой се отнася друго