Николай Маринов

Николай Маринов
Име:Николай Маринов
Категория:български спортисти
Псевдоним:Малкия Маргин
Професия:борец и бизнесмен
Роден:08.06.1972 г. в Смолян
Зодия:зодия Близнаци
Бащата на Николай Маринов е работил като миньор, а майка му като санитарка. Семейството има общо четири деца - Красимир, Димитър, Николай и Мариана.

Николай Маринов тренира борба и участва в национални състезания, но без успехи. Приет е да учи в Националната спортна академия, но не завършва.

Николай Маринов, или Малкия Маргин, е по-известен с факта, че е съдружник със Славчо Христов в една пловдивска рекламна агенция. Освен със Славчо Христов е имал съвместна фирма и със сочения за кокаинов трафикант Робърт Стефанов, застрелян през 1999 г. Справка от Апис показва, че Николай Маринов е съдружник в две фирми със Славчо Христов и още, че е бил съдружник с покойния Пантю Пантев, известен с името Поли Пантев.

На 23 март 2006 г. Софийската градска прокуратура внася в Софийския градски съд обвинителния акт срещу братята Красимир и Николай Маринови, Иво и Светлин Карагеоргиеви, Стефан Рангелов, Веселин Тошев и Бисер Илиев. Двамата Маргини са обвинени в това, че са подготвяли убийствата на финансиста Никола Дамянов (починал от инфаркт на 9.10.2007 г.), на генерал Любен Гоцев и на Иван Тодоров-Доктора (убит на 22.02.2006 г.)

През 2010 г. Софийски градски съд отсъжда, че Красимир и Николай Маринови са невинни по всички обвинения. Присъдата е по обвинението срещу братята Маринови като подбудители и участници в организирана въоръжена престъпна група, която е била създадена с цел подготовката на убийства.

Мнения за Николай Маринов


 

Други български спортисти
Днес е 04.08.2020 г.

На тази дата са родени: Илиян Киряков

Годишнина от смъртта на: Константин Коцев - 13 години (2007 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Вярваща християнка, но толерантна към всички религии, с изключение на сектите.
вижте за кой се отнася друго