Робин Кафалиев

Робин Кафалиев
Име:Робин Любенов Кафалиев
Категория:български актьори
Професия:актьор, продуцент и режисьор
Роден:02.06.1964 г. в Пловдив
Зодия:зодия Близнаци
Робин Кафалиев е роден в семейство на лекари. Женен, с едно дете. Завършва гимназия с френски език в Пловдив. Като ученик се увлича от театър и музика и активно се включва в различни форми на театрални и музикални изяви. След двегодишна редовна военна служба следва 4 семестъра право в юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

През 1986 г. прекъсва и продължава образованието си във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", в класа на професор Николай Люцканов, с асистенти Маргарита Младенова и Здравко Митков. Като студент Робин Кафалиев изиграва една от ролите във филма на Рангел Вълчанов "А сега накъде?". По същото време започва да играе в театъра с актьори от ранга на Георги Парцалев, Стоянка Мутафова, Петър Слабаков, Никола Анастасов и Васил Попов. След дипломирането си заминава за театралния фестивал в Авиньон и прави опит да се установи като актьор във Франция, но скоро се завръща в София. До края на 90-те работи паралелно в няколко области - театър, кино, радио, дублажи и други. От 2000 г. се преориентира основно към телевизия.

Изиграл е десетки роли на театралната сцена и в киното, в различни български и чуждестранни продукции, но е по-известен с разнообразни изяви от телевизионния екран. Той е дългогодишен автор и водещ на "Най-смешните животни и хора на планетата" - комедийно телевизионно предаване за домашни видеоклипове. Създател, актьор и режисьор на първото по рода си в България игрално филмово скеч шоу "Аламинут".

Мнения за Робин Кафалиев


 

Други български актьори
Днес е 05.08.2020 г.

На тази дата са родени: Андрей Райчев, Георги Мамалев, Илия Пенев, Иван Налбантов

Годишнина от смъртта на: Тодор Живков - 22 години (1998 г.)
Васил Попов - 5 години (2015 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По негово време (1885 година) се прокламира и извоюва Съединението на Източна Румелия с Княжество България.
вижте за кой се отнася друго