Робин Кафалиев

Робин Кафалиев
Име:Робин Любенов Кафалиев
Категория:български актьори
Професия:актьор, продуцент и режисьор
Роден:02.06.1964 г. в Пловдив
Зодия:зодия Близнаци
Робин Кафалиев е роден в семейство на лекари. Женен, с едно дете. Завършва гимназия с френски език в Пловдив. Като ученик се увлича от театър и музика и активно се включва в различни форми на театрални и музикални изяви. След двегодишна редовна военна служба следва 4 семестъра право в юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

През 1986 г. прекъсва и продължава образованието си във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", в класа на професор Николай Люцканов, с асистенти Маргарита Младенова и Здравко Митков. Като студент Робин Кафалиев изиграва една от ролите във филма на Рангел Вълчанов "А сега накъде?". По същото време започва да играе в театъра с актьори от ранга на Георги Парцалев, Стоянка Мутафова, Петър Слабаков, Никола Анастасов и Васил Попов. След дипломирането си заминава за театралния фестивал в Авиньон и прави опит да се установи като актьор във Франция, но скоро се завръща в София. До края на 90-те работи паралелно в няколко области - театър, кино, радио, дублажи и други. От 2000 г. се преориентира основно към телевизия.

Изиграл е десетки роли на театралната сцена и в киното, в различни български и чуждестранни продукции, но е по-известен с разнообразни изяви от телевизионния екран. Той е дългогодишен автор и водещ на "Най-смешните животни и хора на планетата" - комедийно телевизионно предаване за домашни видеоклипове. Създател, актьор и режисьор на първото по рода си в България игрално филмово скеч шоу "Аламинут".

Мнения за Робин Кафалиев


 

Други български актьори
Днес е 23.01.2020 г.

На тази дата са родени: Андреа, Денис Ризов


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Има над 1500 срещи като професионален борец, от които губи едва 72.
вижте за кой се отнася друго