Даяна Ханджиева

Даяна Ханджиева
Категория:български актьори
Родена:06.08.1993 г. в София
Зодия:зодия Лъв

Родителите и са Елена и Лазар Ханджиеви. От малка е изключително самостоятелна. Има по-малки брат (Александра) и сестра (Мирослава), за чието отглеждане помага. Още на 15 години решава, че ще става актриса. Харесва ѝ да играе лекарка и да се прави на такава, но не мисли, че в реалния живот може да бъде.

Завършила е 73 СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик", след което учи Реклама в НБУ. Танцува хип-хоп.

Първата си работа започва в края на 2011 г., когато е на 18 г. Извикана е за два снимачни дни от един каскадьор по време на снимките на филма "Getaway" (с Итън Хоук филма и Селена Гомес), който се снима в България, но я харесват и остава за 4 месеца. Тя е дубльорка на Селана Гомес. Тогава получава и първия си по-голям доход.

След това ходи на три бригади в САЩ. Основната и работа и е да разнася пица, но също и търси други алтернативни доходи като танцьорка в нощен клуб.  По време на поредната ѝ бригада в САЩ, получава обаждане, че е избрана за роля в "Скъпи наследници" и се прибира предсрочно, за да застане рамо до рамо с утвърдени актьори от каста на продукцията.

Мнения за Даяна Ханджиева


 

Други български актьори
Днес е 20.10.2019 г.

На тази дата са родени: Жана Бергендорф, Стефан Вълдобрев, Борис Димовски

Годишнина от смъртта на: Димитър Талев - 53 години (1966 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По време на своето управление князът открива първата българска зимна пързалка – представлявала е замръзнало блато в близост до „Цариградско шосе”.
вижте за кой се отнася друго