Стефан Шарлопов

Стефан Шарлопов
*
Име:Стефан Шарлопов
Категория:български бизнесмени
Професия:бизнесмен
Роден:14.10.1962 г. в Бургас
Зодия:зодия Везни
Починал:05.02.2018 г.
    

Стефан Шарлопов е завършил е Великотърновския университет, специалност "Българска филология". Защитил е докторат на тема "България - четирисезонна туристическа дестинация" в Югозападния университет "Неофит Рилски", където е завършил "Икономика на туризма"

Работил е като журналист като баща си. Бил е икономически репортер във вестниците "Девети септември", "Вечерни новини", "Кооперативно село". На 26 издава първата си книга с художествена документалистика, за която получил хонорар от 2500 лева. Сторили му се мизерно малко и приключил с журналистиката.

Прехвърля се в частния бизнес и на 30 бил вече милионер. Започва с търговия през 1991 г. През 1995 г. създава "Роял Фуудс" АД - компания за производство на трайни пакетирани сладкиши, заради което му лепват прозвището "Краля на кроасаните".

Освен на четирите индустриални предприятия Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода "Девин" АД, "Санел" АД, "Роял Стоун" АД, "Роял Инвестмънт" ООД, "Роял Холидей" ЕАД.

Чрез веригата си хотели Шарлопов се превръща в един от най-успешните играчи в туристическия бранш. Заради успешния бизнес в големи мащаби и размах Шарлопов си спечели прозвището българския Доналд Тръмп.

Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение "Българско наследство". Той бе и председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата "Шарлопов хотелс". Един от последните му проекти бе комплекс "Созополис", замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, голямата му дъщеря Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп".

Мнения за Стефан Шарлопов


 

Други български бизнесмени
Днес е 18.10.2019 г.

Имен ден имат: Злата, Златимира

На тази дата са родени: Николай Николаев, Михаил Христов, Илия Лингорски, Васил Попович

Годишнина от смъртта на: Григор Димитров - 3 години (2016 г.)

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

На 20 август 1999 година е открит паметник на актьора в родния му град Бургас. Част от средствата са набрани чрез благотворителна изложба, специално организирана за случая.
вижте за кой се отнася друго

Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.