Любен Кънев

Любен Кънев
Име:Любен Стоянов Кънев
Категория:български актьори
Професия:актьор
Роден:12.11.1982 г. в Стара Загора
Зодия:зодия Скорпион
Любен Стоянов Кънев е роден в Стара Загора, където родителите му следват ветеринарна медицина. По-късно семейството се мести във Варна и се устройва там.

От малък се занимава с футбол като в юношеските си години играе за Спартак Варна и Добруджа. Има мачове в мъжкия футбол, както за Добруджа така и за ФК Орловец.

Актьорството навлиза по-късно в живота му, когато е на 20 години. Решава да кандидатства в НАТФИЗ като първия път не е приет, но една година по-късно, успешно стартира своето обучение в класа на проф. Снежина Танковска. За кратко прекъсва своето образование в академията и прави допълнителна специализация в театралната школа на Никос Хараламбос в Никозия, Кипър. През 2010 г. завършва актьорско майсторство в класа на доц. Веселин Ранков като първенец на випуска с награда "Най най най ".

Мнения за Любен Кънев


 

Други български актьори
Днес е 12.08.2020 г.

На тази дата са родени: Захари Бахаров, Иван Звездев, Цветан Василев, Емил Костадинов, Станислав Сланев - Стенли, Димитър Якимов, Васил Димитров, Мира Добрева

Годишнина от смъртта на: Саша Попов - 44 години (1976 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По повод годишнина от рождението на актьора БНБ пусна през 2013 г. медна възпоменателна монета "90 години от рождението на Апостол Карамитев". Номиналната ѝ стойност е 2 лева, изработена е от мед, с проба 999/1000; с тегло 16.4 г; диаметър 34,2 мм; тираж 3000 броя.
вижте за кой се отнася друго