Красимир Вълчев

Красимир Вълчев
Име:Красимир Вълчев
Категория:български политици
Професия:политик
Роден:09.06.1975 г. в с. Априлово
Зодия:зодия Близнаци
    

Красимир Вълчев до осми клас учи в СОУ "Васил Левски" в Гълъбово, а средното си образование завършва в Строителния техникум в Стара Загора. След това учи икономика в София и от 2002 г. става част от държавната администрация. До 2009 г. той е експерт в Министерството на финансите, където отговаря главно за държавния бюджет за образование.

По-късно, през септември 2009 г., е поканен от тогавашния просветен министър Йорданка Фандъкова за главен секретар на МОН и остава на позицията при почти всички следващи министри.

През целия период Красимир Вълчев е ключова фигура в децентрализирането на образованието и преминаването към системата на делегираните бюджети на училищата. И като експерт в МФ, и като главен секретар на МОН участва в дейностите по регламентиране на делегираните бюджети, изготвяне на разходните стандарти, разпределение на средствата в системата, изготвяне на нормативни актове и прилагането им.

За кратко Вълчев се оттегля от позицията на главен секретар на образователното министерство по времето на кабинета "Орешарски" и управлението на министър Анелия Клисарова. Възстановен е обаче още при следващото служебно правителство на Георги Близнашки през август 2014 г. и временния министър Румяна Коларова.

Мнения за Красимир Вълчев


 

Други български политици
Днес е 14.10.2019 г.

Имен ден имат: Параскев, Параскева, Парашкева, Пенка, Пенко, Петка, Петкан, Петкана, Петко, Петя

На тази дата са родени: Стефан Шарлопов

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Заедно с Максим Ставински са първите българи, които печелят медал на световно първенство по фигурно пързаляне.
вижте за кой се отнася друго

Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.