Димитър Николов

Димитър Николов
Име:Димитър Николов Николов
Категория:български политици
Псевдоним:Чичо Кмет
Професия:политик
Роден:21.05.1967 г. в Бургас
Зодия:зодия Телец
Димитър Николов е завършил Професионална Гимназия по Транспорт и има магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов и професионална диплома по мениджмънт от НБУ. Майка му Милка Николова е дългогодишен директор на СХЕУ "Св. св. Кирил и Методий", Бургас.

В периода между 1998 и 2006 година Николов е изпълнителен директор на "Победа" АД. През 2006 година за кратко е управител на "КБС" ООД, Бургас.

Бил е регионален координатор на ГЕРБ в Бургас, заместник-председател на Бургаската търговско-промишлена палата, председател на Консултативния бизнессъвет в Бургас, председател на Комисията по икономика и инвестиции в Общинския съвет на Бургас, регионален председател на КРИБ в Бургас. Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет.

През 2007 година Димитър Николов е издигнат от партия ГЕРБ като кандидат за кмет на Община Бургас, подкрепен от десните сили в града. На местните избори през същата година успява да спечели на втория тур с 62,37% срещу Валери Симеонов, подкрепен от Коалиция Атака. На втория конгрес на ГЕРБ на 10 януари 2010 година Николов е избран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - най-висшия ръководен орган на партията.

На местните избори през 2011 г. Димитър Николов е преизбран за кмет на Община Бургас, като отново е подкрепен от десните партии в града. Той успява да спечели 70,86 % от гласовете на избирателите.

На местните избори през 2015 г. е преизбран за трети път с резултат от 84% от подадените гласове.

През 2019 г. отново е преизбран, но с по-нисък резултат от предпоследния му мандат. Веднага след изборите обявява, че това ще е последния му мандат като кмет на гр. Бургас.

Женен е, има 3 деца - момиче и 2 момчета.

Мнения за Димитър Николов


 

Други български политици




Днес е 11.12.2019 г.

На тази дата са родени: Александър Кипров

Годишнина от смъртта на: Велко Кънев - 8 години (2011 г.)
Христо Г. Данов - 108 години (1911 г.)
Христо Данов - 108 години (1911 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТА



Знаете ли за кой се отнася?

През 2005 г. той получава Шахматен Оскар за изключителните си постижения през годината. Топалов е първият и единствен българин, носител на това отличие и на званието "Световен шампион".
вижте за кой се отнася друго