Милица Гладнишка

Милица Гладнишка
Име:Милица Иванова Гладнишка
Категория:български актьори
Професия:актриса и джаз певица
Родена:03.06.1976 г. в София
Зодия:зодия Близнаци
Милица Гладнишка завършила НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на Пламен Кьорленски. Прадядо ѝ е бил изследовател в Африка. Нейната майка е единствената жена тромпетистка в България, а сестра ѝ Емилия е виолистка в операта в Грац.

През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма за пеещи сервитьори в клуб "Опера" в София, където работи заедно с Галя и Миро от "КариZма", Орлин Павлов, певицата Тони и пианиста Живко Петров. Паралелно с НАТФИЗ е учила оперно пеене при Рени Пенкова.

През 2003 г. изкарва курсове по джаз пеене в Лондон, после майсторски клас при Милчо Левиев, следват концерти в БНР и камерна зала "България", изяви във Виена и Грац.

Преди да започне да играе в сериала "Етажна собственост", излъчван от септември 2011 г. по Нова ТВ, е известна с дублажа на филми и най-вече от музикалната сцена, където се изявява като певица. Заедно с пианиста Васил Спасов, тромпетиста Михаил Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен "Дивото зове", с който редовно свирят по клубове из страната. Милица Гладнишка активно участва в дублажа на филми, сериали и реклами.

Мнения за Милица Гладнишка


 

Други български актьори
Днес е 04.07.2020 г.

На тази дата са родени: Диана Янкулова

Годишнина от смъртта на: Леда Тасева - 31 години (1989 г.)
Асен Димитров - 60 години (1960 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2012 г. подписва професионален договор за участие в профи бокса на АИБА (APB-AIBA PRO BOX), но след 2 години Тервел е опериран от апендисит и така пропуска първите профи мачове на APB.
вижте за кой се отнася друго