Милица Гладнишка

Милица Гладнишка
Име:Милица Иванова Гладнишка
Категория:български актьори
Професия:актриса и джаз певица
Родена:03.06.1976 г. в София
Зодия:зодия Близнаци
Милица Гладнишка завършила НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на Пламен Кьорленски. Прадядо ѝ е бил изследовател в Африка. Нейната майка е единствената жена тромпетистка в България, а сестра ѝ Емилия е виолистка в операта в Грац.

През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма за пеещи сервитьори в клуб "Опера" в София, където работи заедно с Галя и Миро от "КариZма", Орлин Павлов, певицата Тони и пианиста Живко Петров. Паралелно с НАТФИЗ е учила оперно пеене при Рени Пенкова.

През 2003 г. изкарва курсове по джаз пеене в Лондон, после майсторски клас при Милчо Левиев, следват концерти в БНР и камерна зала "България", изяви във Виена и Грац.

Преди да започне да играе в сериала "Етажна собственост", излъчван от септември 2011 г. по Нова ТВ, е известна с дублажа на филми и най-вече от музикалната сцена, където се изявява като певица. Заедно с пианиста Васил Спасов, тромпетиста Михаил Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен "Дивото зове", с който редовно свирят по клубове из страната. Милица Гладнишка активно участва в дублажа на филми, сериали и реклами.

Мнения за Милица Гладнишка


 

Други български актьори
Днес е 14.12.2019 г.

Имен ден имат: Снежа, Снежана, Снежка, Снежи, Снежна, Снежанка

На тази дата са родени: Теодора Духовникова, Свилен Нейков, Людмил Кирков, Иван Вуцов, Виден Табаков

Годишнина от смъртта на: Ангел Каралийчев - 47 години (1972 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2005 г. той получава Шахматен Оскар за изключителните си постижения през годината. Топалов е първият и единствен българин, носител на това отличие и на званието "Световен шампион".
вижте за кой се отнася друго