Николина Ангелкова

Николина Ангелкова
Категория:български политици
Професия:политик
Родена:30.11.1979 г. в Крумовград
Зодия:зодия Стрелец
Имен ден:6 Декември
страница:отворете
Николина Ангелкова завършва Бизнес училището на Харвард по програма за ръководни кадри "Развитие на лидерски умения", платен обучителен курс, в края на който получава сертификат, а не степен, както и статут на възпитаник.

Завършва магистратура по право в УНСС и специализира "Фирмено управление" в Института за следдипломна квалификация на УНСС. Специализирала е и финансово управление на структурните фондове на ЕС, европейско право и регионална политика и структурни фондове в Института по публична администрация в Маастрихт и в Регионалния институт за административна реформа в Нант, Франция.

Между 2002 и 2006 г. е председател на Асоциацията за правно развитие, като едновременно с това е стажант в ГД "Околна среда" на Европейската комисия и съветник към ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП-Европейски демократи в Европейския парламент.

Ангелкова има и частен бизнес. От 2005 до 2010 г. е собственик на фирмата "Николова и партньори консулт", а от 2007 до 2009 г. е генерален директор на компанията "Херчеса България" ЕООД.

От 2009 до 2010 г. е управител на "Хелектор България" ЕООД. След това ръководи звено "Контрол, комуникация и координация" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От 2011 г. е член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". През 2013 г. става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. На 6 август 2014 г. е избрана за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Георги Близнашки. Остава на този пост до 7 ноември 2014 г., когато е избрана за министър на туризма във второто правителство на Бойко Борисов. Отново е министър на туризма в третото правителство на Бойко Борисов.

Мнения за Николина Ангелкова


 

Други български политици
Днес е 07.07.2020 г.

Имен ден имат: Неделин, Неделина, Неделчо, Недялка, Недялко

На тази дата са родени: Антон Радичев, Силвия Петкова, Живко Вангелов, Бачо Киро


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Нос Алеко на антарктическия остров Ливингстън, връх Алеко в планината Рила, както и местността и туристически център Алеко на планината Витоша са именувани на него.
вижте за кой се отнася друго