Димитър Бранков

Димитър Бранков
Категория:други известни българи
Димитър Бранков е роден през 1958 г. Завършил е Икономическия институт в София през 1982 г. Работил е в "Търговия на едро", в търговски и квалификационни фирми и в Института за държавно и стопанско управление при МС, като главен асистент.

През 1990 г. защитава научна степен - доктор по икономика в Специализирания научен съвет "Цени, възпроизводство и ефективност" към Икономическия институт на БАН.

През 1992 г. постъпва на работа в Българската стопанска камара като експерт в направление "Икономически анализи", впоследствие е назначен за главен директор в БСК, а от м. декември 2008 г., е зам.-председател на БСК.

Член на съвета към Агенцията по заетостта, на съвета по акредитация към ИА БСА, Работна група 20 по Околна среда, както и на други консултативни органи към МОСВ, МТСП, Българския институт по стандартизация и други.

Специализирал е микро- и макроикономика по курс на МIT (1991г., Полша); индустриални отношения и корпоративно управление в NIKKEIREN, Япония (1993г.) и в Международния институт по труда на МОТ, Женева (2001г.); Системи за управление по околна среда по програма на UNEP/ICC в St Catherine’s Colleague, Оксфорд, Великобритания и в Government Institutes, Вашингтон; като водещ одитор на системи за управление на качество и околна среда, курс на AJA Registrars Europe s.r.l., Бристол, Великобритания и други.

Има над 70 публикации, свързани с индустриалните отношения, пазара на труда, корпоративно управление и околна среда.

Притежава консултантски и преподавателски опит, вкл. при управление и изпълнение на проекти в България, Македония, Румъния, Албания, Великобритания, Унгария.

В БСК наблюдава ресори "Индустриални отношения" и "Индустрия и околна среда".

Владее английски и руски език.

Мнения за Димитър Бранков


 

Други други известни българи
Днес е 27.01.2020 г.

На тази дата са родени: Орхан Мурад, Георги Кадурин, Божидар Лечев


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По негова инициатива се създава първото туристическо дружество в България (начало на организиран туризъм – изкачването на Черни връх, 27 август 1895).
вижте за кой се отнася друго