Благовест Благоев

Благовест Благоев
Категория:български актьори
Професия:актьор
Роден:10.09.1976 г.
Зодия:зодия Дева
Благовест Благоев завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2004 г. в класа на доц. Жени Пашова.

Дебютира на професионална сцена в Държавен Куклен театър - Кърджали където изпълнява множество персонажи в постановките "Яйцето" от Борис Априлов, "Пук" от Валери Петров, "Къде отиваш конче" от Рада Москова.

От есента на 2007 е актьор от трупата на Сатиричния театър. На сцената на Държавен сатиричен театър по-важните му роли са: Салвадор Дали в "Истерия" от Тери Джонсън, Славчо в "Максималистът" от Станислав Стратиев, Хортензио в "Укротяване на опърничавата" от Уилям Шекспир, Лъки в "Очакване на Годо" от Самюел Бекет.

От 2009 г. е трупата на Народен театър "Иван Вазов" където негови роли са: Бриден в "С любовта шега не бива" от Алфред дьо Мюсе, Сергей Нечаев в "Наблюдателите" от Константин Илиев, Васко в "Почивен ден" от Камен Донев, Младеж в "Жана" от Ярослава Пулинович, Болярин в "Солунските съзаклятници" от Георги Данаилов, Аврамчето в "Опит за летене" от Йордан Радичков, Радиоводещ в "Теремин" от Петър Зеленка.

През 2019 г. участва в телевизионния сериал "Пътят на честта" в ролята на Димитър.

Мнения за Благовест Благоев


 

Други български актьори
Днес е 17.01.2020 г.

Имен ден имат: Андон, Антоан, Антоанета, Антон, Антонина, Антония, Донка, Донко, Дончо, Тони, Тонка, Тончо, Тоньо, Тоня, Тотьо, Тотка

Годишнина от смъртта на: Атанас Далчев - 42 години (1978 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През март 2005 заема второ място на супертурнира в Линарес с равен брой точки с Гари Каспаров и победа над него. След нея руският шампион се отказва официално от състезателна кариера и това е последната му партия.
вижте за кой се отнася друго