Радосвет Радев

Радосвет Радев
Име:Радосвет Крумов Радев
Категория:български журналисти
Професия:журналист
Роден:21.07.1960 г. в София
Зодия:зодия Рак
Радосвет Крумов Радев е собственик и изпълнителен директор на Дарик радио. Член е на УС на Българската стопанска камара. Основател на най-големия приватизационен фонд "Доверие", и на приватизационен фонд "Албена инвест".

Завършва Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работи последователно в Софийски градски съд и в Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио. През 1988 година става агент на Шесто управление на Държавна сигурност, като досието му е унищожено в самото начало на 1990 година.

През 1992 г. създава "Дарик Радио". Член е на Български бизнес клуб "Възраждане" - затворен елитарен кръг от едри бизнесмени, притежаващи най-значимите предприятия в България и влияещи активно върху политическия живот в страната в началото на новото хилядолетие. Председател е на Съвета на директорите на "Геология и геофизика" АД, "Дарик имоти България" АД и "Доверие-Капитал" АД. Член е на Съвета на директорите на "Доверие-Брико" АД и на КК "Албена" АД. Член е на Надзорния съвет на "Медика" АД и на "Доверие - Обединен холдинг" АД, както и на УС на "Елит" АД-Павликени.

На 19 юни 2018 г. Управителният съвет на Българската стопанска камара го избира за свой изпълнителен председател.

Мнения за Радосвет Радев


 

Други български журналисти
Днес е 17.02.2020 г.

На тази дата са родени: Марин Янев, Ина Лутай


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Имал е жестока караница с по-големия си брат. Според мълвата от края на 60-те чак до фаталната 1973-та, двамата братя не си говорели и избягвали всякакви контакти.
вижте за кой се отнася друго