Борислав Игнатов

Борислав Игнатов
Име:Борислав Игнатов
Категория:други известни българи
Професия:архитект
Роден:21.05.1972 г. в Варна
Зодия:зодия Телец

Борислав Игнатов завършва архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със специалност "Градоустройство" през 1995 г. и започва работа като архитект на свободна практика.

През 1999 г. продължава професионалната си кариера в архитектурното бюро William Rawn Associates в Бостън, САЩ. През 2001 г. се премества в Ню Йорк, където работи по проекти, свързани с изграждането на болници, университети и жилищни сгради в една от най-големите световни архитектурни фирми Perkins&Will.

Завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава в същия университет в катедрите "Концептуална архитектура" и "Опазване на историческото наследство".[източник?]През 2007 г. основава архитектурното ателие Bignatov Studio New York[8]. През 2009 г. се завръща в България и работи по български и международни проекти. Във връзка с разработван проект за голяма крайбрежна търговска зона в Шънджън, през 2011 г. живее между Сиатъл и Хонгконг.

Борислав Игнатов участва като част от журито на международни конкурси в качеството си на почетен член на организацията на Източноевропейските архитекти Share Architects.

От 2016 г. е избран за председател на Управителния съвет на Камара на архитектите в България. По време на мандата му са въведени електронно гласуване, онлайн заседания и директни излъчвания на общите събрания на Камарата. Той е един от авторите и защитници на тезата, че Закона за устройство на територията трябва да бъде отменен и на негово място да се приеме кодекс.

Мнения за Борислав Игнатов


 

Други други известни българи
Днес е 19.10.2019 г.

На тази дата са родени: Дивна


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Има над 1500 срещи като професионален борец, от които губи едва 72.
вижте за кой се отнася друго