Борислав Игнатов

Борислав Игнатов
Име:Борислав Игнатов
Категория:други известни българи
Професия:архитект
Роден:21.05.1972 г. в Варна
Зодия:зодия Телец
Борислав Игнатов завършва архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със специалност "Градоустройство" през 1995 г. и започва работа като архитект на свободна практика.

През 1999 г. продължава професионалната си кариера в архитектурното бюро William Rawn Associates в Бостън, САЩ. През 2001 г. се премества в Ню Йорк, където работи по проекти, свързани с изграждането на болници, университети и жилищни сгради в една от най-големите световни архитектурни фирми Perkins&Will.

Завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава в същия университет в катедрите "Концептуална архитектура" и "Опазване на историческото наследство".[източник?]През 2007 г. основава архитектурното ателие Bignatov Studio New York[8]. През 2009 г. се завръща в България и работи по български и международни проекти. Във връзка с разработван проект за голяма крайбрежна търговска зона в Шънджън, през 2011 г. живее между Сиатъл и Хонгконг.

Борислав Игнатов участва като част от журито на международни конкурси в качеството си на почетен член на организацията на Източноевропейските архитекти Share Architects.

От 2016 г. е избран за председател на Управителния съвет на Камара на архитектите в България. По време на мандата му са въведени електронно гласуване, онлайн заседания и директни излъчвания на общите събрания на Камарата. Той е един от авторите и защитници на тезата, че Закона за устройство на територията трябва да бъде отменен и на негово място да се приеме кодекс.

Мнения за Борислав Игнатов


 

Други други известни българи
Днес е 28.05.2020 г.

Имен ден имат: Спас, Спаска, Спасена, Спасения, Спасимир, Спасимира, Спасуна, Сотир

На тази дата са родени: Развигор Попов, Стефан Димитров

Годишнина от смъртта на: Леа Иванова - 34 години (1986 г.)
Пенчо Славейков - 108 години (1912 г.)
Йордан Василев - 3 години (2017 г.)
Бачо Киро - 144 години (1876 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 1996 г. се мести в испанския град Саламака, където живее и до днес.
вижте за кой се отнася друго