Антон Славчев

Антон Славчев
Категория:други известни българи
Антон Славчев притежава магистърска степен по право от Юридическия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Завършил е Висшето военно училище "Тодор Каблешков", специалност "Технология и организация на железопътния транспорт" и има придобита квалификационна степен "Бакалавър". Владее английски и руски езици. Славчев изгражда професионалната си кариера в структурите на МВР и ДАНС, където има общо 22 години стаж.

Носител е на редица награди, като повечето от тях са получени по повод разкриването на тежки криминални престъпления, свързани с посегателство срещу здравето и живота на общество известни граждани и други тежки престъпления, свързани с дейността на организирани престъпни групи.

Като директор на дирекция в ДАНС през 2017 г. Славчев ръководи седем успешни реализации, включително такива, свързани с борбата с корупцията. След влизането в сила на новия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на 23 януари 2018 г., ръководената от Антон Славчев дирекция, чиято основна функция е противодействие на корупцията, се вля в новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

През 2019 г. е въвлечен в имотен скандал. Антон Славчев се оказва собственик на огромна недекларирана тераса и апартамент в чисто нова сграда в елитен столичен квартал, закупен на много ниска цена.

Мнения за Антон Славчев


 

Други други известни българи
Днес е 26.02.2020 г.

На тази дата са родени: Борис Солтарийски, Петър Хубчев, Ивайло Караньотов, Силва Зурлева, Гергана Гунчева, Яна Титова


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Площад „Княз Александър Батенберг” в София носи неговото име от 2007 г.
вижте за кой се отнася друго